Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Кметът на с. Кривина: На футболното игрище сега има турнир, какво ще отключва Манолова

Политика

Кметът на с. Кривина: На футболното игрище сега има турнир, какво ще отключва Манолова

Кметът на с. Кривина: На футболното игрище сега има турнир, какво ще отключва Манолова - Tribune.bg
Снимка:

На втория ден след изграждането на спортния обект е открадната изкуствената трева

На футболното игрище в село Кривина в момента се провежда турнир. Спортното съоръжение е отключено и се ползва по график, направен от местните хора. Това заяви пред Столица.bg кметът на селото Венцислав Игнатов.

По повод изказването на кандидата за кмет на София Мая Манолова, той категорично опроверга слуховете, че игрището е заключено. Дори мъжът, които е пускал жалби снощи е играл футбол с приятели на въпросното спортно съоръжение.

Запитана кои са първите три неща, които ще направи, ако стане кмет на София, Манолова заяви, че първо лично ще отиде да отключи футболното игрище в село Кривина.

Местният кмет разказа цялата сага около футболния терен, който е с изкуствена трева и е направен в началото на тази година.

„Не само, че не е заключен, но и местните младежи са спасили обекта от тотална разруха.  В началото на 2019 г. се изгради новото футболно игрище с осветление, прекрасно спортно съоръжение. На втория ден настилката - изкуствената трева, беше открадната. От фирмата, която работеше ми казват, че за първи път виждат такова нещо и това е прецедент в практиката им. Те правили площадки и в ромската махала в Пловдив и никой нищо не е пипнал, за разлика от Кривина. След това в центъра на футболното игрище палиха огън, разхождаха си кучетата и стана свинщина. Тогава се събраха младежи от селото и приеха нещо като вътрешен правилник. Решиха ключове от игрището да има в трима души, като поставиха и табели къде и в кого са ключовете. На страницата във ФБ публикуваха графика и нещата вървяха добре, възстанови се игрището. Един наш съселянин обаче, който е все и от всички недоволен пусна три жалби срещу мен и твърдеше, че съм искал да го убия. Едната до омбудсмана, тъй като преподавателката му работела при Мая Манолова, втората до район Панчарево и до зам.-кмета Тодор Чобанов. Направи се вътрешна проверка и се видя, че нямам лоши намерения. Младежите обаче направиха подписка и обяснение за футболното игрище. За да не пречи шума на хората вечер имаше ограничение във вечерния час за ползване. Сутрин и вечер заключвах и отключвах игрището. Това е цялата история. А отключването на спортното съоръжение от г-жа Манолова е стара и претоплена манджа“, разказа цялата одисея кметът на Кривина пред Столица.bg.

Съоръжението в момента функционира нормално и се ползва от местното население. Средствата за него - 110 000 лв. са отпуснати от Столична община. А местните младежи вече плануват сами да направят и поставят три реда пейки и продължават да се грижат за единственото в селото футболно игрище. Ползването на игрището е безплатно и на него футбол ритат малки, големи и още по-големи. Между младежите обаче си събират пари, с които поддържат в изрядно състояние спортния обект.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети