Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Кметът на Ямбол Валентин Ревански благодари на правителството за получената финансова подкрепа

Политика

Кметът на Ямбол Валентин Ревански благодари на правителството за получената финансова подкрепа

Кметът на Ямбол Валентин Ревански благодари на правителството за получената финансова подкрепа - Tribune.bg
Снимка:

 Кметът на Ямбол Валентин Ревански благодари на правителството за получената финансова подкрепа от държавата към Общината. Това съобщиха от пресцентъра на Община Ямбол.

„Уважаеми съграждани, в края на месец октомври тази година изпратих писмо до правителството, в частност до министър-председателя и до Министерството на финансите, в което помолих за подкрепа на Община Ямбол за три инфраструктурни проекта на обща стойност 7 340 560 лева, от които:

- 950 000 лв. - за изграждане на тротоари и тротоарни настилки;

- 2 390 560 лв. - за ремонт и реконструкция на улицата от бензиностанция „Шел“ до улица „Атанас Кратунов“ в жилищен комплекс „Златен рог“, включващ и изграждането на велоалея и тротоари. Тази пътна артерия е важна, защото ще помогне за облекчаването на трафика в посока Околовръстен път - юг. Още повече, при разговор с областния управител на област Ямбол, той ми заяви, че съвсем скоро ще започне и строителството на нов участък от Околовръстен път – юг: от „Фомис“ до ул. „Атанас Кратунов“, част от републиканската пътна мрежа, път II - 53. Това ще е една добра придобивка на нашия град.

- 4 000 000 лв. - за капиталов ремонт на Спортна зала „Диана“, за който е изключително трудно, дори и невъзможно, да се осъществи без финансовата подкрепа от страна на държавата.

След като тази новина беше съобщена по медиите, някои от въпросите на гражданите бяха свързани и с изграждането на новата болница в Ямбол. Искам да уточня, че този обект е държавен и за изпълнението му отговорност носи ръководството на МБАЛ „Свети Панталеймон“ - Ямбол, а областният управител съдейства за стартиране на процеса за довършителните дейности на болничния комплекс.

Именно директорът на МБАЛ „Свети Панталеймон“ - доктор Димитър Рунков, още на 6 ноември съобщи, че Областната болница е получила първия транш от правителството за 2020 г. - за стартиране на процедурата. Средствата са на стойност 13,5 млн.лв, а обществената поръчка обещаха да бъде обявена до края на годината. Надявам се съвсем скоро да започне и довършването на лечебното заведение“, посочва Ревански.

„Другият обект с национално значение в Ямбол е пречиствателната станция на града. Тя вече е почти завършена и функционира в режим на изпитване и настройки на инсталациите.

По отношение на средствата, които са гласувани за Община Ямбол: важно е да се отбележи, че правителството гласува исканата помощ в пълен размер, въпреки че можеше да реши да отпусне средствата частично или да ги откаже изцяло“, отбелязва той.

„В разговор с премиера споделих каква е важността на тези обекти и помолих по възможност за тях да бъде осигурено финансиране от правителството. Всичко това отново доказва, че при открит и честен диалог затворени врати няма и когато се мисли и работи в полза на хората, нещата могат да се случат.

Преди всички политически и други пристрастия стои нещо много по-важно и това е Ямбол.

Защото Ямбол - това сме всички ние, обединени от една обща кауза в полза на нашия роден град, търсейки подкрепа за неговото развитие.

Факт е, че от 2007 година (за изминалите 13 години) град Ямбол не е получавал подкрепа от държавата с целева субсидия. От последната получена такава бяха проведени няколко европейски, парламентарни и местни избори. Надявам се и вярвам, че това е ясен знак за отношението и доверието към нас и работата ни от страна на държавата. Tази финансова помощ е факт и благодарение на подкрепата, която сме получили от гражданите на Ямбол, за което искаме да изразим нашата дълбока и искрена благодарност към тях“, заявява кметът на Ямбол.

„Ще разходваме средствата по най-добрия начин. Предстои внимателно да анализираме състоянието на тротоарните настилки в Ямбол, както и постъпилите от граждани сигнали и да започнем възстановяването на тези, които имат най-голяма нужда от ремонт.

Може би затруднения ще срещнем с капиталовия ремонт на Спортна зала „Диана“. По наше мнение настоящият проект, с който разполагаме, не е удачен. В него е предвидено игралното поле да бъде обърнато на 90 градуса, с което капацитетът за зрителите да бъде значително намален, с близо 1000 места, ощетявайки гражданите по този начин.

Ще потърсим друго решение, разбирайки, че ще има немалко административни пречки. Надявам се, че ще получим подкрепата както на специалисти от общинската администрация, така и от държавните институции.

От мое име, от името на екипа ми, от името на голямата част от гражданите на Ямбол Благодаря за тази подкрепа от страна на правителството и на министър-председателя г-н Борисов.

При оказана помощ и подкрепа е дълг да изразяваме своята признателност и не бива никога да забравяме, че най-голямата благодарност e не в изговарянето на тези думи, а в това да живеем според тях“, посочва Валентин Ревански.                                                      


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети