Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. КНСБ ще подкрепи Йорданка Фандъкова за нов мандат като кмет на София

Политика

КНСБ ще подкрепи Йорданка Фандъкова за нов мандат като кмет на София

КНСБ ще подкрепи Йорданка Фандъкова за нов мандат като кмет на София - Tribune.bg
Снимка:

За 4 години средната заплата в София се е увеличила с около 40%, каза президентът на КНСБ Пламен Димитров

"Споразумението за сътрудничество между КНСБ и столичния кмет Йорданка Фандъкова от преди четири години е изпълнено, оценката ни за мандата е положителна." Това каза президентът на КНСБ Пламен Димитров след среща с кмета на столицата Йорданка Фандъкова и ръководствата на федерациите на синдиката, на която са обсъдени ангажиментите от периода преди местните избори преди четири години и постигнатото в различни области, съобщава БГНЕС.

Лидерът на Синдиката на българските учители Янка Такева също заяви, че организацията ще подкрепи безусловно Фандъкова, ако тя се кандидатира за нов мандат. Подобна заявка даде и Съюзът на транспортните синдикати в България.

Фандъкова отново потвърди, че ще съобщи решението си дали да се кандидатура за кмет на столицата през септември. Дотогава за нея ще е важно да получи оценки за работата си от различни организации.

Президентът на КНСБ Пламен Димитров зави още, че наетите в София са 775 хил. души, от които 95 хиляди са в бюджетните системи.

Над 30 процента са синдикалните членове в бюджетно финансираните дейности, като при тях средната заплата е малко по-ниска от средната за София, а средното възнаграждение за София е 37% по-висока от тази за страната. За 4 години средната заплата в София се е увеличила с около 40%.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати