Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Коалицията се запазва – НФСБ няма да напускат правителството

Политика

Коалицията се запазва – НФСБ няма да напускат правителството

Снимка:

В понеделник отново ще има коалиционен съвет

Ние решаваме да продължим управлението с особеностите, които всеки от нас има, но без да ги прави трудности за управлението. Това заяви председателят на ПГ на Обединени патриоти Волен Сидеров след продължил над 3 часа коалиционен съвет в Министерски съвет.

„Най-важното беше дали да продължим управлението или да се разпръснем и да отидем към избори, което означава да се хвърли страната в хаос и в неизвестност. Тежко е това, коeто днес взимаме като решение, не е лесно, защото трябва да преодолеем свои вътрешни качества и особености. Аз не искам да влизам в подробности, вие бяхте свидетели на разменени реплики и нападки. Кое е по-важното да останем управлението, за да не бъде страната в хаос или да се разтурим и да не знаем какво следва? Ние решихме, че второто е по-вредно за страната ни“, заяви Сидеров.

„И към настоящия момент коалиционното споразумение се изпълнява“, категоричен бе заместник-председателят на ГЕРБ и председател на парламентарната група Цветан Цветанов. По отношение на оставките на тримата министри, което стана причина и за провеждането на коалиционен съвет, Цветанов обясни, че не е стартирана точка 6. Към настоящия момент има подадени оставки, няма решение и няма стартирана процедура съгласно правилника за организацията и дейността на Народното събрание“.

Цветанов обяви, че в понеделник ще се проведе втори конституционен съвет, на който ще бъдат обсъдени персонално подадените оставки от министрите Валентин Радев, Николай Нанков и Ивайло Московски.

„Ние нямаме различни тълкования на изпълняването на 4-годишната ни програма“, категоричен бе Цветанов и посочи добрите икономически показатели на страната ни. Точно тена показват, че няма предпоставка за разваляне на коалицията.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още