Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Коалиционен съвет обсъжда икономически мерки за справяне с кризата

Политика

Коалиционен съвет обсъжда икономически мерки за справяне с кризата

Коалиционен съвет обсъжда икономически мерки за справяне с кризата - Tribune.bg
Снимка:

Правителството вече обяви, че няма да предлага удължаване на извънредното положение в страната

Управляващата коалиция ще обсъди икономическите мерки за справяне с кризата, породена от разпространението на коронавируса у нас, предаде репортер на БГНЕС.

Правителството вече обяви, че няма да предлага удължаване на извънредното положение в страната, което изтича на 13 май. Предстои обаче в парламентът да бъде внесен проектозакон, който да регламентира част от нормите, въведени със закона за извънредното положение, които да продължат да действат.

От ВМРО обявиха в понеделник, че предлагат държавна субсидия за чартърите и улеснен режим за издаване на виза на чужденците за почивка в България. Сред предложенията, които предстоят да бъдат обсъдени са ДДС за ресторантьорски услуги да бъде намалено на 9% и да обхване и кетъринга, а за период от две години, или до края на 2021 г., ставката да бъде в размер на 5% с цел още по-бързо възстановяване на бранша и ограничаване на последиците от Covid-19. Друго предложение гласи Министерство на туризма да предоставя на туроператорите, които извършват чартърни полети до България, държавна субсидия в размер на 6000 евро за всеки полет в срок от две години от отмяна на извънредното положение.

От НФСБ предлагат разрешаване на строителството по морето да се удължи с един месец.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети