Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Коалиционните партньори обсъждат партийните субсидии

Политика

Коалиционните партньори обсъждат партийните субсидии

Коалиционните партньори обсъждат партийните субсидии - Tribune.bg
Снимка:

Тази седмица намаляването на 1 лев за глас влиза на второ четене в НС

Коалиционните партньори сядат днес на масата за дебат по темата за размера на партийните субсидии. Внесеното в парламента предложение на ГЕРБ е за 1 лв. партийна субсидия на реален глас. В момента субсидията е в размер на 11 лв. Предложението за намаляване вече мина на първо четене в НС, но второто гласуване беше отложено в края на миналата седмица. Причина стана незавършен доклад по темата на бюджетната комисия в парламента.

Тогава стана ясно, че от НФСБ са поискали събиране по въпроса, за да не се вземе решението прибързано. „Атака” са съгласни на 1 лев субсидия, но според тях трябва да има безплатно отразяване на дейността на партиите в ефира. ВМРО пък предлагат да има таван на субсидията.

Премиерът Бойко Борисов коментира темата от Брюксел, където беше на среща с лидерите на страните-членки на ЕС. Той беше категоричен, че ГЕРБ ще останат последователни и тяхната позиция, която е за 1 лв. субсидия на глас, няма да се промени.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Измислени теми Референдумът е невалиден.Защо се сети мафиота чак сега, защото трябва да уволни министъра на финансите. Това е отклоняване на вниманието от всички кражби и безобразия на управлението. Сега Цв.Цв. си купува ЧЕЗ, и отново ще ни ограбват. Докога народе?
25.06.2019 08:04 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети