Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Коалиционните преговори продължават – на масата са сигурност, екология, региони и култура

Политика

Коалиционните преговори продължават – на масата са сигурност, екология, региони и култура

Коалиционните преговори продължават – на масата са сигурност, екология, региони и култура - Tribune.bg
Снимка:

Преговорите за коалиция навлизат в трети ден, днес бъдещите потенциални коалиционни партньори ще си говорят за вътрешна сигурност, екология, регионално развитие и култура. ПП, БСП, ИТН и ДБ днес трябва да преполовят точките в бъдещата си обща програма.

В сряда работните групи обсъдиха темите здравеопазване, земеделие, образование и електронно правителство. В понеделник бяха затворени икономическите и правосъдните теми, като дебатиращите стигнаха до извода, че ще се радват Иван Гешев да подаде оставка, за да не се занимават с него. Освен това си обещаха, че когато управляват ще наложат бързо справяне с коронавируса, за да могат после да „форсират“ икономиката. Ваксинацията обаче нямало да е задължителна, а доброволен и информиран избор.

Петъкът ще е посветен на труд и социални грижи, туризъм, национална сигурност и спорт. Дискусиите по политиките в сферата на финансите и международни отношения ще се проведат в събота.

Оптимистичната прогноза на Кирил Петков е, че може да има правителство тази година. Асен Василев пък съобщи вчера, че бюджетът за 2022 се очертава за февруари.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети