Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Коалиционният съвет ще обсъди план за стабилност на държавата

Политика

Коалиционният съвет ще обсъди план за стабилност на държавата

Горанов, Маринов и Караниколов депозират оставките си днес

На Коалиционен съвет  ГЕРБ и „Обединени патриоти“ ще обсъждат план за стабилност на държавата. За срещата съобщи вчера министър-председателят Бойко Борисов.

„Ако нямаме план за стабилност, включително с опозиционните партии да се договори какво ще се прави през останалите месеци, никой не може да се справи сам“, коментира Борисов.

Вицепремиерът Томислав Дончев коментира, че има 3 варианта - правителството остава, отива си или ново правителство в този парламент.

Очаква се още днес министърът на финансите Владислав Горанов, министърът на вътрешните работи Младен Маринов и министърът на икономиката Емил Караниколов да подадат оставките си. Те бяха поискани от премиера Борисов след среща с областните координатори на партията. По време на заседанието координаторите на партията поискаха от Борисов освобождаването на тримата министри с мотива – опровергаване на внушенията, че ГЕРБ и въпросните министри са в пряка зависимост от ДПС и Делян Пеевски. Според областните координатори ГЕРБ незаслужено търпи негативи заради спекулациите в обвързване с ДПС.  


Коментари (2)

Български офицер Правителството ОСТАВА , Рзидентът на Путин - на Съд за " Държавна измяна " и забрана на БРП /к/- БКП - БСП ....!!!
16.07.2020 07:51 / Отговор
Елемаг Не ми трябва правителство което се огъва пред всеки натиск! Едно е отстраняването на Цветанов или Фидосова, друго е на Горанов! От една страна са левите боклуци и политическите маргинали, а от друга БЕШЕ ГЕРБ, но до снощи! Вече не са алтернатива на червените боклуци и на маргиналите, за това си стягам багажа и до края на годината емигрирам в Унгария! "Моята родина е тази която отстоява моите идеи." - Барон Юлиус Чезари Евола - Тук изглежда е неспасяемо - от снощи Борисов и ГЕРБ станаха предатели на нормалните хора!
16.07.2020 08:47 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още