Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Коалиция "Зелено движение" се разделя на две формации

Политика

Коалиция "Зелено движение" се разделя на две формации

Коалиция Зелено движение се разделя на две формации - Tribune.bg
Снимка:

Коалиция "Зелено движение" се разделя на две формации, реши Националният съвет на бившата вече коалиция, става ясно от пост на Тома Белев в социалните мрежи.

На партиен форум през октомври в навечерието на местните избори коалицията официално ще приключи своето съществуване.

Преди дни пред Аctualno.com бившият вече съпредседател на формацията Владислав Панев обяви, че няма да се кандидатира повече за съпредседател на "Зелено движение".

Подобно решение взе и бившият министър на околната среда и водите в кабинета "Петков" Борислав Сандов.

"Зелено движение" е коалиционен партньор в ПП-ДБ и има трима депутати, един от които е именно Панев, който е и в ръководството на управляващата коалиция.

Против разцеплението се обяви Сандов, член на Изпълнителната комисия в "Зелено движение", а ден по-късно го подкрепи и природозащитникът Тома Белев, член на Националния съвет.

И двамата се обявиха за съхраняването на партията и против нейното закриване и разделяне на две нови формации.

До окончателно закриване на партията се стигна, след като сайта "Бивол" разпространи вътрешен доклад на анкетна комисия във формацията, подсказващ за сериозни нарушения в партийната финансова и кадрова дисциплина. Преди да бъде взето решението за разцепването на партията, бе огласен именно гореспоменатия доклад, според който "Зелено движение" е била "превзета" от фиктивни членове, като с помощта на невалидни пълномощни малка група партийци е повлияла върху вътрешните избори в партията. В документа са описани лоши практики в различни местни организации, като някои от тях бяха закрити.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети