Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Коалицията на КОД, БЗНС и БДФ се регистрира за изборите в ЦИК

Политика

Коалицията на КОД, БЗНС и БДФ се регистрира за изборите в ЦИК

Коалицията на КОД, БЗНС и БДФ се регистрира за изборите в ЦИК - Tribune.bg
Снимка:

Още се чака отговор от боксьора Кубрат Пулев за участие в листите

Коалицията на КОД, БЗНС и БДФ се регистрира за изборите в ЦИК. Лидерът на Консервативно обединение на десницата/КОД/ Петър Москов посочи, че коалицията му с формацията на бившия военен министър Николай Ненчев и на Жаклин Толева е обединена около ценности, а не около проценти. Москов коментира, че боксьорът Кубрат Пулев все още не е взел категорично решение дали се включва в политиката или не. В този смисъл още се чака отговор от боксьора за участие в листите на коалицията.

„Имахме дълги, учудващо за нас, много дълбоки, много смислени разговори с г-н Пулев и неговия екип. Ние днес направихме своята регистрация и когато, и каквото решение вземе Пулев, ако то е положително, ще се присъедини към нас и ще вървим напред“, изтъкна Москов. Той поясни, че от коалицията се явяват не просто заедно на тези избори, а заедно в желанието си, в целта си за обединение на смислената десница.

„За нас основният недъг на предишния парламент беше липсата на истинска десница, на истинска национално отговорна консервативна дясна политическа линия. Вероятно това е една от причините заради, които беше по-скоро цирк отколкото парламент“, коментира  случилото се с 45-то Народно събрание Петър Москов. Той призна, че е имало среща между ръководствата на КОД и ВМРО, но не са постигнали договореност.

„КОД, БЗНС или БДФ не могат да бъдат част от коалиция, в която има разногласия по основен и същностен за нас въпрос - какво е геополитическото бъдеще на България. Ако едната от партиите там е искала излизане от НАТО, искала е евразийски съюз, а другите - не. Това е достатъчно важно, за да не може да бъдем на едно място", заяви лидерът на КОД и добави, че другата разделителна линия е прочита на миналото.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети