Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Коалицията на Манолова и Бабикян се дистанцира от кандидат-депутата си, обвинен че купува гласове

Политика

Коалицията на Манолова и Бабикян се дистанцира от кандидат-депутата си, обвинен че купува гласове

Коалицията на Манолова и Бабикян се дистанцира от кандидат-депутата си, обвинен че купува гласове - Tribune.bg
Снимка:

Във връзка с искането на прокуратурата за отнемането на имунитет на лице с инициали Ц.Г. и със запитванията на медии за такова лице в листата на „Изправи се! Мутри вън!“ в Бургас, информираме, че водачът на листата ни в Бургас Живко Табаков ще окаже пълно съдействие на органите на реда и прокуратурата за установяването на истината“.

Това се казва в позиция на коалицията, публикувана в страницата им във Фейсбук. Те уточняват, че в листата в Бургас случаят се изяснявал.

Цветелин Георгиев твърди, че няма съпричастност към никакви практики, нарушаващи върховенството на закона. От този момент нататък Георгиев е отстранен от листата, за да се изясни цялата истина и да не се възпрепятства разследването“, казват те.

За напускането си днес Георгиев ще подаде надлежните документи.

По-рано главният прокурор Иван Гешев внесе мотивирано искане до ЦИК за даване на разрешение за привличане към наказателна отговорност на кандидатът за народен представител. В хода на разследването са извършени разпити на свидетели, в това число пред съдия, приобщени са веществени доказателства, извършени са претърсвания и изземвания на няколко адреса и са приложени относими документи.

Събраните доказателства са достатъчни по смисъла на чл. 219, ал.1 от НПК за привличане към наказателна отговорност и за предявяване на обвинение за извършено престъпление по чл. 167, ал.2 от НК спрямо Ц.Г., който на 29.06.2021г. в с. Маринка, общ. Бургас дал на четири лица имотна облага, с цел да ги склони да упражнят избирателното си право на изборите за 46-ото Народно събрание в полза на определен кандидат и коалиция.

Цветелин Георгиев освен кандидат за депутат от „Мутрите“ на Мая Манолова е и координатор на партията ѝ.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп