Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Коалицията се събра извънредно заради помощта за Украйна, ИТН ще гласуват по съвест

Политика

Коалицията се събра извънредно заради помощта за Украйна, ИТН ще гласуват по съвест

Коалицията се събра извънредно заради помощта за Украйна, ИТН ще гласуват по съвест - Tribune.bg

Управляващата коалиция обсъжда в Министерския съвет изпращане на помощ за Украйна. Съветът е свикан по настояване на  председателя на парламентарната група на „Демократична България“ (ДБ) Христо Иванов.

Преди началото на коалиционния съвет депутатът от "Има такъв народ" (ИТН) Станислав Балабанов, който ще е част от делегацията, определи решението на БСП да не изпраща свой представител в Киев като "слабо държавническо поведение". Той подчерта, че лидерът им Слави Трифонов има ясно изразена позиция на подкрепа, а политическа формация ще бъде свободна да гласува по съвест в пленарна зала.

Беше важно всички да идем, за да добием представа какво се случва, но това е тяхно право, тъй като не е залегнало в коалиционното споразумение, коментира той.

БГНЕСБГНЕС

Балабанов подчерта, че иска да пътува до Украйна и ще бъде част от делегацията. 

„Искам да пътувам, за да изключа от себе си всякакви спекулация, всякаква пропаганда и да видя с очите си какво и как изглежда една война на място, за да се уверя сам за себе си”.

Според Балабанов коалицията не е застрашена, докато не се наруши коалиционното споразумение.

По думите му се задава една по-интересна тема в следващите дни, която е залегнала в коалиционното споразумение - Северна Македония.

Заместник-председателят на парламентарната група на „Продължаваме Промяната“ Калоян Икономов също ще е част от делегацията. След проведено по-рано днес заседание Изпълнителното бюро на Националния съвет на БСП взе решение да не бъде изпращан представител на партията в делегацията.

БСП реши: Няма да изпращат човек в делегацията на Петков за Киев

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети