Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. КОД за „тайния“ износ на оръжие: Не помощ, а мародерство, не политици, а търговски спекуланти

Политика

КОД за „тайния“ износ на оръжие: Не помощ, а мародерство, не политици, а търговски спекуланти

КОД за тайния износ на оръжие: Не помощ, а мародерство, не политици, а търговски спекуланти - Tribune.bg
Снимка:

Не е помощ, а мародерство - това не са действия на отговорни политици, а на търговски спекуланти. Това се казва в позиция на ръководството на Консервативно обединение на десницата (КОД), което обявява, че е възмутено от поредните разкрития след статията в „Ди Велт“, според която България спасила Украйна с таен износ на оръжия.

„Поредната лъжа в България беше разобличена  от публикация в западна медия. Докато свободният свят се мобилизира да помогне на вероломно нападнатата от Путин Украйна, български управленци са осигурили пазар и огромни печалби за оръжейни фирми на ДС и руска петролна компания. Действията им са били тайни, защото българските политици са действали меркантилно и непочтено и с решенията си са осигурили  огромни печалби за частни, фирмени интереси. Това не са действия на отговорни политици, а на търговски спекуланти“, пишат КОД.

Ето какво още се казва в позицията на партията:

„Същите тези политици не положиха усилия да защитят националното достойнство на България и да я подредят до държавите, застанали решително срещу агресора и подкрепили правото на Украйна да отстоява независимостта си. Напротив с нерешителното и двусмисленото си публично поведение допуснаха българското общество да бъде безнаказано манипулирано от руски враждебни сайтове, които наложиха впечатлението, че българите не са солидарни със свободния свят.

Няма по-голямо политическо престъпление от това да използваш властта си, за да унижиш собствените си граждани, превръщайки ги в европейски аутсайдери и едновременно с това задкулисно да прокарваш частни търговски интереси и да лобираш за печалбите на чуждестранна вражеска петролна кампания. Точно това направи правителството на ПП, БСП, ДБ, ИТН и вдъхновителя на коалицията им, президента Румен Радев“.


 

Автор

Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети