Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Кодовете за ТОЛ системата връчени през 2022 година – в запечатан плик в МРРБ

Политика

Кодовете за ТОЛ системата връчени през 2022 година – в запечатан плик в МРРБ

Кодовете за ТОЛ системата връчени през 2022 година – в запечатан плик в МРРБ - Tribune.bg
Снимка:

Все по-загадъчно става в пътния сектор, където всеки министър, който дойде на власт започва да вади все нови и нови „изненади“.

Последната такава е изчезването на кодовете за ТОЛ системата, за която държавата е платила 180 милиона лева.

Регионалният министър на ПП-ДБ днес се оплака, че липсват програмните кодове, които били връчени на служител на АПИ, но ги нямало. „През 2019 година е последното предаване“, заяви Андрей Цеков и добави, че тогава ръководител, според него, бил Георги Терзийски.

Регионалният министър сезира ДАНС. Никой не знае къде е изходният код за събиране на ТОЛ таксите

Датата е 24 март 2022 година, а достъпът с актуалните пароли за достъп до софтуерната система на толуправлението е предаден в МРРБ в запечатен плик в присъствието на тогавашния министър Гроздан Караджов, председателя на АПИ Тодор Василев и директора на Националното тол управление Иво Иванов.

Михаел Вебер, официален представител и изпълнителен директор на „Капш“ – България връчва кодовете на Асен Ненчев, член на Управителния съвет на АПИ. В отговорностите на Ненчев е Националното тол управление, гласи тогава прессъобщението на регионалното министерство. За предаването е бил подписан протокол между Ненчев и Вебер.

Целта е да бъдат избегнати всякакви съмнения за нерегламентиран достъп до данните. Така, заедно с новото управление на АПИ, гарантираме, че няма да има нерегламентиран или незаконен достъп до данните в тол управлението“, коментира тогава Гроздан Караджов.

Всички потребителски кодове за достъп е трябвало след това да бъдат ревизирани, а служителите да имат поименни, за да има контрол. После актуализация на кодовете е трябвало да се прави на всеки 6 месеца.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети