Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Коларова: С тези говорители протестът едва ли събира повече от 30% подкрепа

Политика

Коларова: С тези говорители протестът едва ли събира повече от 30% подкрепа

Коларова: С тези говорители протестът едва ли събира повече от 30% подкрепа - Tribune.bg
Снимка:

Радев не разполага с ресурс да организира лидерство, каза политологът

„Точно този протест, с точно тези говорители едва ли събира повече от 30% подкрепа. Не мисля, че има здравомислещ българин, който би се съгласил с посланията на „Отровното трио“, коментира политологът Румяна Коларова пред bTV. Според нея говорителите са агресивни и войнстващи.

Тя обясни, че за втори-трети път в България има войнстващо малцинство, което има думата, но не може да я наложи. „Това показва, че в България има работеща демокрация. Показва, че мнозинството от българите вече не търсят спасители и не се надяват на тях. Не търсят и не вярват в революции. Българската политика за мнозинството от българите се е превърнала в игра с малък залог. Това е същността на демократическата политика. Тоест политическите решения не са съдбоносни за живота на обикновените хора в демокрациите“, коментира Коларова.

„Мнозинството казва: Да, вие имате думата. Да, вие имате правото, но нещата се решават на избори“, допълни тя.

Според журналиста Петко Георгиев е нормално начело на всеки протест, колкото повече продължава, да излязат най-радикалните му представители. Според него мнозинството подкрепя протестите. По думите на журналиста е наивен опитът конфликтът в държавата да се представи като конфликт между министър-председателя и президента на личностно ниво.

Според Румяна Коларова, ако Румен Радев стане лидер на ляв блок, той ще бъде фасадна фигура. „Радев, с неговия много кратък политически опит, не разполага с ресурс да организира лидерство. Няма нито административна мрежа, нито експертна“, каза тя.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (3)

Кви 30% подкрепа??? И 3% са им много!!!
22.09.2020 13:58 / Отговор
МРАКА Я ОБЕСЕТЕ ТИЯ 3-ТА ИДИОТИ, ДА ИМ МИНЕ :)
..МОЖЕ И ДА ГИ ЦЕЛНЕТЕ У КРАТУНИТЕ С ПО 1 КУРШУМ.
АМА ДА Е ТОЧНО!
ДА НЕ СЕ МЪЧАТ ;)
22.09.2020 14:40 / Отговор
Ало много простакеси в тази държава. А твоето недоразумение Плевнелиев да не би да имаше опит. Тази внучка на Васил Коларов, съратник на Георги Димитров, е пълен боклук, тъпа, много проста. Много говори и нищо съществено не казваш, само лъжи, простотии и глупости. Ама всички лизачи на мутрата си живеят в техен измислен свят.
22.09.2020 23:17 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати