Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Кольо Колев: Борисов трябва да реши – ще остави ли петно върху лицето на ГЕРБ

Политика

Кольо Колев: Борисов трябва да реши – ще остави ли петно върху лицето на ГЕРБ

Кольо Колев: Борисов трябва да реши – ще остави ли петно върху лицето на ГЕРБ - Tribune.bg
Снимка:

Само отговорите на Цветанов няма да са достатъчни, смята Георги Харизанов

„Не вярвам, че ГЕРБ ще рухне от липсата на Цветанов. Ако той бъде отстранен, като председател на предизборния щаб, това ще бъде тежък удар в организационно отношение, но в имиджово отношение ще бъде много добре. Не ми се ще да съм на мястото на Борисов, който трябва да реши – дали да запази лицето на партията или да остане с това доста сериозно петно.“ Така социологът Кольо Колев коментира пред БНТ скандала с апартаментите, купувани от политици. Оставки подадоха министърът на правосъдието Цецка Цачева и зам.-министърът на младежта и спорта Ваня Колева.

Действието на Цачева – да придобиеш жилище на данъчна оценка, когато си министър, е неразумно, защото по този начин се укриват данъци. Големият въпрос е с големия – Цветан Цветанов. Не става въпрос за данъчни оценки, а за нещо много по-сериозно – за 10 години във властта той изведнъж цъфва с апартамент в центъра на София, който по пазарни цени струва около 1,6 млн. лева. Което означава, че през тези 10 години се е замогвал месечно с 15 000 лева, дневно – с 500 лева, когато цял живот е бил на чиновническа заплата, заяви Кольо Колев.

„Винаги, когато си на публична длъжност, трябва да изнасяш информация за доходите си. Г-н Цветанов получава възнаграждение от две места – от партия ГЕРБ и от публичната си длъжност. Той ще даде отговори, след като се върне. Но само отговорите няма да са достатъчни“, допълни политическият анализатор Георги Харизанов.

„В случая не виждам да има закононарушение, но очевидно има много голям етичен проблем, който не може да бъде решен само с обяснението, че всичко е законно. Още в началото този подход беше погрешен“, коментира Харизанов. „Ако Цветанов не даде приемлив отговор, имиджовият удар за ГЕРБ ще бъде много голям“, смята Кольо Колев.

"Шампион по ниска цена за апартамент е г-жа Нинова, няма кой да я бие“, каза Харизанов. И допълни, че според него БСП ще бъдат потърпевши по две линии. "Първо – те са шампиони по евтини имоти, вторият проблем е, че след завършване реакцията на ГЕРБ, която не е приключила, още по-ярко ще лъсне двойният аршин, защото тук по етичен казус се дават оставки, а БСП издигат за водач на листата си човек, обвинен за пране на пари", допълни той.  

 


Коментари (1)

ИСТИНАТА КОЛЬО КОЛЕВ (ЧЕРВЕН КОЛЬО) ДА НЕ СЕ ПРАВИ НА ОЩИПАНА МОМА. КОГАТО СЕ ПОКАЗВА ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА, ЛЕСНО ОБСЪЖДА ЛИЧНОСТИ ОТ ГЕРБ. ЗАЩО НЕ СПОДЕЛИ, КАК ТОЙ САМИЯТ Е ПРИДОБИЛ МИЛИОНИ ОТ ПРОФЕСИЯ "СОЦИОЛОГ", КАКТО И ЗА МИЛИАРДИТЕ, ИЗНЕСЕНИ ПО ВРЕМЕ НА ПРЕХОДА, ПРИВАТИЗАЦИЯТА, ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ.
28.03.2019 07:24 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още