Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Кольо Колев за управлението: Мишоците тичат в колелото, за да хванат сиренце

Политика

Кольо Колев за управлението: Мишоците тичат в колелото, за да хванат сиренце

Кольо Колев за управлението: Мишоците тичат в колелото, за да хванат сиренце - Tribune.bg
Снимка:

В СОС ще има компромис, но с трусове в коалицията на кмета, смята социологът

След местните избори няма значима доминираща политическа формация. ГЕРБ запазва до голяма степен своето влияние, ПП свива своето доверие в сравнение с парламентарните избори. Появяват се нови алтернативни формации. Всичко това предвещава бурни политически събития в местните парламенти. Това мнение изрази пред БНР социологът от агенция "Медиана" Кольо Колев.

Той предполага, че ще се постигне съгласие в Столичния общински съвет, за да не се стига до повторен избор на общински съветници. Ще има компромис, с известни трусове, което ще създаде напрежение в коалицията на кмета, прогнозира той. "В крайна сметка ще се съгласят, но сега в момента се играе танцът на силите. Дали ще бъде Вили Лилков, дали Георги Георгиев, ще има такъв компромис. Ще наблюдаваме по-скоро напрежение, отколкото реална политическа нестабилност в Общинския съвет."

ПП в национален мащаб получиха от порядъка на 270 000 гласа, с 350 000 по-малко, отколкото на парламентарните избори. Те не са в силна позиция, за да могат да диктуват, отбеляза Колев. По думите му, "тази млада партия все още страда от партийно високомерие, те са си самодостатъчни".

Все повече започва да изглежда, че живеем в театър на абсурда, коментира Кольо Колев.

Според него трябва кабинетът да иска оставката на Калин Стоянов.

"ДПС начело с Делян Пеевски се хвърля активно в защита на официално "чуждия" министър. Министърът на електронното управление ходи с охрана, децата му ходят с охрана, заплашвани от кого - от председател на управляващата партия. Земьо, отвори се, за какво става дума? А министър-председателят казва - тук няма нищо, не съм говорил с тях, ама това не може да бъде."

Социологът е на мнение, че това не е правителство, не е коалиция, не е дори временен програмен кабинет. "Това е нещо друго, в което мишоците тичат в колелото, за да хванат сиренце. Едно безцелно движение, което поражда кални, мазни борби. И възниква големият въпрос - чие е това управление?".

Според Колев е налице демонстрация на тотална некадърност в управлението. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети