Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Командирът на Сухопътното командване на НАТО в България, МО съобщава ден след това

Политика

Командирът на Сухопътното командване на НАТО в България, МО съобщава ден след това

Командирът на Сухопътното командване на НАТО в България, МО съобщава ден след това - Tribune.bg
Снимка:

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов се срещна вчера, 1 март, с командира на Сухопътното командване на НАТО генерал-лейтенант Роджър Клутиер, съобщиха на 02.03 от Министерството на отбраната. В хода на разговорите са били дискутирани мерките, свързани с усилването на възпиращия и отбранителен потенциал на НАТО в Източна Европа, породено от военните действия в Украйна.

Приветствано е било "решението на България за изграждането на бойна група на Алианса, както и бяха обсъдени възможностите за участие на други нации в нея с цел повишаването на подготовката и оперативната съвместимост на съюзниците".

В разговорите била "подчертана своевременността на взетото решение, което е в съответствие и със създаването на бойните групи в другите държави от Източна Европа".

Командирът на Сухопътното командване на НАТО е посетил български военни формирования и учебни полигони, където се е запознал  със състоянието на техните способности и с възможностите за провеждане на съвместни подготовки и учения.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп