Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Комисарят по въпросите на разширяването Оливер Вархеи пристига в България

Политика

Комисарят по въпросите на разширяването Оливер Вархеи пристига в България

Комисарят по въпросите на разширяването Оливер Вархеи пристига в България - Tribune.bg
Снимка:

Днес комисарят по въпросите на съседството и разширяването Оливер Вархеи ще бъде на посещение в България за участие във форума „ЕС среща Балканите“.

Конференцията ще събере в София лидери от ЕС, министри на външните работи, политици, представители на неправителствения сектор и младежи, за да обсъдят следващите стъпки за засилване на регионалното сътрудничество, интеграцията на региона и разширяването на ЕС.

Организатори на събитието са Европейският либерален форум, партия АЛДЕ и Атлантическият клуб в България.

Форумът ще бъде открит от лидера на европейските либерали Илхан Кючюк, д-р Соломон Паси, президент на Атлантическия клуб на България и Алва Фин, изпълнителен директор на Европейския либерален форум.

За трета поредна година "EU MEETS THE BALKANS" служи като основна платформа за диалог между Европейския съюз и Балканите и обещава да насърчи по-задълбоченото сътрудничество и да засили икономическия растеж в региона.

"Имаме удоволствието да бъдем домакини и на третото издание на форума и да продължим усилията си за укрепване на връзките между ЕС и Балканите. "EU MEETS THE BALKANS" е платформа за смислен диалог и представлява уникална възможност за използване на колективния потенциал на Съюза и региона на Балканите, с цел насърчаване на устойчивостта и приобщаващия растеж.“, коментира Илхан Кючюк.

Изказването на комисар Вархеи по време на форума ще се излъчва на живо от 10:00 часа по сателитната телевизия EbS+.

В програмата на комисар Вархеи в София е предвидена и среща с президента Румен Радев, както и двустранни срещи с участници във форума.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети