Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Комисията прие правилника за дейността на НС, заседанията остават от 9:00

Политика

Комисията прие правилника за дейността на НС, заседанията остават от 9:00

Комисията прие правилника за дейността на НС, заседанията остават от 9:00 - Tribune.bg
Снимка:

Ресорната парламентарна комисия одобри проекта на Правилник за организацията и дейността на Народното събрание (ПОДНС). По всяка вероятност той ще влезе за гласуване в пленарната зала още утре.

Броят на комисиите се запазва, какъвто бе в предходните парламенти, а нов момент е, че председателят на Народното събрание ще трябва да организира координационни срещи с председателите на комисиите веднъж месечно. Депутатите записаха още, че всяка парламентарна група ще има право на до 10 нещатни сътрудника.

Отхвърлена беше идея на ИТН блиц контролът с министрите да се провежда последните два часа на заседанието в четвъртък, вместо в непосредствено преди редовния парламентарен контрол в петък.

ИТН от името на Тошко Йорданов настояваха още да се измести часът на работа на парламента и вместо пленарните заседания да се провеждат от 9,00 до 14,00 часа, депутатите да заседават от 14,00 до 19,00 часа вечерта, а комисиите да бъдат сутрин. Гроздан Караджов обясни, че когато се налага удължаване на пленарното заседание, отпадат важни комисии.

Предложението не срещна подкрепа, Йордан Цонев дори се пошегува, че е традиционалист и че „г-н Йорданов ще трябва да свикне да става рано“.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети