Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Комисията „Росенец“ ще изслушва… Ахмед Доган

Политика

Комисията „Росенец“ ще изслушва… Ахмед Доган

Временната комисия „Росенец“ ще изслуша почетния председател на Движението за права и свободи Ахмед Доган, както и служебния министър на вътрешните работи Бойко Рашков, предаде БГНЕС.

На 7 септември за това Ахмед Доган да бъде извикан в комисията гласуваха 7 депутати, двамата представители на ДПС бяха против.

Депутатите решиха още да поканят за изслушване министъра на вътрешните работи, който да докладва за реда и организацията на масовите мероприятия на 11 юли м г., които ескалирали и само намесата на полицията предотвратила сблъсъците.

На предното заседание на комисията на гласуване не бяха подложени предложенията на ДПС да бъдат поканени всички 5800 участници в протеста в защита на Доган и журналистите на „Капитал“, които са били на катамарана, тъй като председателят на комисията ги определи като „смехотворни“. Тогава стана ясно и че Доган е използвал базата в „Росенец“ в периода от 2016 до 2020 г. по 4 месеца през цялото лято, без сградата да има необходимите разрешения за ползване.

Калоян Янков от „Демократична България“, председател на Комисията „Росенец“, заяви, че депутатите от комисията са установили 6 класически индикатора за пране на пари в „Росенец“.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още