Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Комисията за Шенген изслушва вътрешния министър и директора на Гранична полиция

Политика

Комисията за Шенген изслушва вътрешния министър и директора на Гранична полиция

Комисията за Шенген изслушва вътрешния министър и директора на Гранична полиция - Tribune.bg
Снимка:

Комисия по въпросите на Европейския съюз, Шенгенското пространство и Еврозоната ще изслуша в четвъртък министъра на вътрешните работи Калин Стоянов и директора на главна дирекция „Гранична полиция“ главен комисар Антон Златанов, съобщава БГНЕС.

Двамата ще бъдат изслушани във връзка с мерките за управление на мигрантския поток и борбата с нелегалния трафик на мигранти.

Антон Златанов участва в конференцията "Разширяването на Шенген: Ключовата роля на България за сигурността на границите на ЕС" в Брюксел в началото на седмицата. Там той заяви, че недоумява двойния стандарт към българските граждани. България изпълнява задълженията си и опазва границите, но ветото за Шенген демотивира хората, посочи той.

Границите с Гърция Румъния са натоварени в рамките на ЕС поради вътрешния граничен контрол, който затруднява обикновените хора. Този проблем се забелязва най-вече през летния сезон и огромния поток от туристи. Според началника на Гранична полиция с приемането ни в ЕС огромен ресурс от вътрешните граници ще бъде насочен ефективно към външните граници, които са и граници на целия ЕС.

Златанов припомни, че българо-турската граница е една от най-натоварените в Европа. На 1 ноември министърът на вътрешните работи Калин Стоянов бе на инспекция в граничната зона на България с Турция заедно с Антон Златанов. Те инспектираха ремонтните дейности по оградата и граничния път, които бяха повредени при бедствието в района на Странджа в началото на септември.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети