Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Комитова и уволненият шеф на АПИ в задочен спор кой е спрял ремонтите

Политика

Комитова и уволненият шеф на АПИ в задочен спор кой е спрял ремонтите

Снимка:

До дни ще бъдат възстановени спрените ремонти, когато ще има ново ръководство на Пътната агенция. Това заяви регионалният министър Виолета Комитова на среща с кметове и предприемачи. Уволненият заради спрените ремонти шеф на АПИ каза пред NOVA, че причината за отстраняването му е друга.

Бившият директор Апостол Минчев подчерта, че според него спирането на ремонтите е бил единственият начин агенцията да се разплати със строителите. Нещо повече - той твърди, че го е обсъдил със служебния министър Комитова.

"Това, което с министър Комитова говорихме на 12 юли, трябваше да бъде направено, защото друг разумен изход няма. Евентуално разплащане на всички задължения, би означавало, че след това могат да бъдат продължени дейностите. Но ако това не бъде направено просто аз щях да бъда следващият, който щеше да последва г-н Терзийски с призовка от прокуратурата", заяви Минчев.

Той посочва, че причината за уволнението му е отказът да прекрати проекта за тунела под Шипка, за близо 360 млн. лева. Все още се търси заместник на Апостол Минчев като директор на Агенция пътна инфраструктура.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още