Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Комитова: Обмисляме месец по месец да намерим пари за заплатите в „Автомагистрали - Черно море“

Политика

Комитова: Обмисляме месец по месец да намерим пари за заплатите в „Автомагистрали - Черно море“

Комитова: Обмисляме месец по месец да намерим пари за заплатите в Автомагистрали - Черно море - Tribune.bg
Снимка:

Обмисляме решение месец по месец да намерим пари за заплатите и осигуровките на работниците от „Автомагистрали - Черно море“. Това заяви служебният министър на регионалното развитие и благоустройство Виолета Комитова в кулоарите на Народното събрание.

„Автомагистрали - Черно море“ си сключва договора с нашето „Автомагистрали“, за да направи ремонт на „Тракия“. Цената на тази услуга е 65 милиона и са получени около 30 милиона, затова си искат още 36 милиона, които не са разплатени към въпросната фирма, която стачкува“, обясни Комитова

Тя поясни, че тези 65 милиона се отнасят за магистрала „Тракия“ при отсечката между Чирпан и Стара Загора, дясното платно в посока към Бургас и отново хвърли вината за случващото се върху предишното правителство. 

По думите ѝ следващата насока на протеста трябва да бъде към предишното Народно събрание.

Тя обясни, че за „Хемус“ също има целеви средства и преди няколко дни министерството се е разплатило с фирмите, които работят там от тези средства, защото не са похарчени.

„Към днешна дата аз също като вас много се тревожа за протеста на тази фирма, че нямаме възможност да платим 36 милиона, за които тя има претенции. Най-много се тревожа, разбира се, за работниците и за техните семейства.  В момента ако знаех откъде се събират пари, щях веднага да ви кажа и нямаше да сме изправени пред тази ситуация“, каза в заключение Виолета Комитова.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

attropo И тази е от хор *Бодри лъжовни кАмсАмолци*!Лош Борисов,лош ГЕРБ - давали акере заплати на хората,а сега няма и няма!
20.08.2021 17:37 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети