Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Комитова упорита: Твърди, че АМ „Хемус“ е едно трасе от Ябланица до Шумен

Политика

Комитова упорита: Твърди, че АМ „Хемус“ е едно трасе от Ябланица до Шумен

Комитова упорита: Твърди, че АМ Хемус е едно трасе от Ябланица до Шумен - Tribune.bg
Снимка:

Служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова показа пропуски по отношение на знанията си за строежа на АМ „Хемус“. По време на участието си в сутрешния блок на NOVA Комитова коментира, че строежът на магистрала „Хемус” представлява едно трасе от 250 км от Ябланица до Шумен.

Оказва се обаче, че трасето на участък 1 на аутобана, който се строи от „Автомагистрали" ЕАД започва от Боаза, а не от Ябланица. Участъкът от Ябланица до Боаза беше открит още през 2019 г. и е построен от „Хидрострой", след проведен търг. 

В интервюто Комитова заяви още, че никой не спира строителството на магистрала „Хемус”. Това можело да го направят само фирмите, които могат да кажат на работниците си, че нямат пари за заплати, но това ще е лъжа. 

„Искам да кажа на работниците, че фирмите имат пари. Г-н Беличев също може да спре строителството. Той е шеф на „Автомагистрали” ЕАД и на всички подизпълнители.  Аз нямам власт над него. Въпреки че „Автомагистрали” ЕАД е собственост на МРРБ, г-н Беличев може да се уволни, само ако той сам реши".

„Аз мразя незавършеното строителство, защото то е най-скъпото. Ако „Хемус“ остане незавършена, ще ни излезе 5 пъти по-скъпа. Никой няма интерес да спира строителството на магистралата”, добави тя.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети