Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Комитова: За да гласуваме на морето, ще се регистрираме дори в трафопост или общежитие

Политика

Комитова: За да гласуваме на морето, ще се регистрираме дори в трафопост или общежитие

Комитова: За да гласуваме на морето, ще се регистрираме дори в трафопост или общежитие - Tribune.bg
Снимка:

За хората, които са отседнали на хотел, по нейните думи това не важи

Българите, които са на море по време на изборите на 11 юли трябва да са спокойни, че ще могат да упражнят правото си на вот. Те ще могат да гласуват не само по постоянен адрес, който е отбелязан в личните им карти, а и чрез издаване на удостоверение за настоящ адрес от общината, в която са отседнали. В това увери служебната регионална министърка Виолета Комитова, пише 24 часа.

„Настоящ адрес се издава от общината по местопребиваване, стига да има удостоверение от собственика на имота, в който сте отседнал, че е съгласен да се регистрирате там. Чрез издаването на такова удостоверение можете да отидете да гласувате в местната секция, където сте отседнали, независимо, че не сте нейн жител“, обясни Комитова.

Тя каза, че е изпратила подробен отговор на такова запитване от ЦИК и им е обяснила, че на кметовете на всички населени места е разпоредено да открият местен имот, на чийто адрес почиващите могат да си извадят удостоверение за настоящ адрес.

„Може да е трафопост, може да е общежитие, те са длъжни да намерят такъв имот“, каза Комитова.

За хората, които са отседнали на хотел, по нейните думи това не важи – хотелът не може да издава удостоверение за настоящ адрес, това може да направи само общината.

 

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети