Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Константинова срещу Христо Проданов: България ще продължи да помага на бягащите от войната

Политика

Константинова срещу Христо Проданов: България ще продължи да помага на бягащите от войната

Константинова срещу Христо Проданов: България ще продължи да помага на бягащите от войната - Tribune.bg
Снимка:

България ще продължи да се грижи за всички невинни хора, които бягат от ужасяващата война в Украйна дотогава, докогато те имат нужда от нашата помощ. Ще им дадем колкото време им е нужно, за да се почувстват спокойни и сигурни, и ще продължим да оказваме всякаква подкрепа, на която сме способни, не само като държава, но и като хора. Показахме, че заедно можем да се справим с всяко предизвикателство, за което свидетелства и сърдечната благодарност, която външният министър на Украйна г-н Кулеба, публично изказа на България.

 

Това написа във Фейсбук профла си вицепремиерът Калина Константинова като по този начин се противопостави на колегата си от БСП Христо Проданов, който вчера заяви, че украинските бежанци ще трябва да се справят сами след края на месец  май.  Калина Константинова посочва още, че следваща задача на правителството е да осигурят на украинците достъп до пазара на труда.

 

„Изследванията показват, че над 70% от украинците искат да започнат работа веднага и над 60% от тях са висшисти. Работим активно, за да намерим най-добрия начин и за да създадем най-добрите условия, с които да стимулираме работодателите и наемателите да си сътрудничат в решаването на тази трудна, но изключително важна задача.

Хората, потърсили временна закрила, по никакъв начин не искат да са в тежест на държавата и нашето общество. Единственото, което искат, е да се завърнат у дома.

А докато това стане възможно, мой дълг е, наш дълг е, да се погрижим за тях по начина, по който, бихме искали някой да се погрижи за нас”, допълва още тя.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети