Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Консултативна среща за отношенията със Северна Македония

Политика

Консултативна среща за отношенията със Северна Македония

Консултативна среща за отношенията със Северна Македония - Tribune.bg
Снимка:

Президентът свиква разговори за очакваната покана към Скопие да започне преговори за членство в ЕС

Ще се проведе консултативна среща за двустранните отношения с Република Северна Македония и очакваната покана към нея от ЕС за започване на преговори за членство. Срещата е свикана от президента Румен Радев и на нея са поканени  председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, министър-председателят Бойко Борисов, заместник министър-председателят по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина Захариева.

Поканени са още председателите на парламентарните групи, председателите на Комисията по външна политика и на Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове в Народното събрание, както и председателят на Съвместната мултидисциплинарна експертна комисия по исторически и образователни въпроси между Република България и Република Северна Македония.

Официално обявената тема е: Преглед на двустранните отношения между Република България и Република Северна Македония в контекста на постигнатите резултати от работата на Съвместната мултидисциплинарна експертна комисия по исторически и образователни въпроси и очакваната покана към Република Северна Македония за присъединяване към Европейския съюз.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати