Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Контрера към Рашков: Недопустимо е да се казва кой журналист да бъде уволнен, сменен и прочие

Политика

Контрера към Рашков: Недопустимо е да се казва кой журналист да бъде уволнен, сменен и прочие

Контрера към Рашков: Недопустимо е да се казва кой журналист да бъде уволнен, сменен и прочие - Tribune.bg
Снимка:

Направено публично едно такова изявление звучи като заплаха, категоричен е Контрера

Честно казано съм изненадан, че човек като Бойко Рашков е заявил подобно нещо. Има достатъчно опит, за да знае какво е редно и какво не е. А подобни заявки и мнения от действащ министър, министър на вътрешните работи при това, са категорично недопустими. Волно или неволно, преднамерено или не - това звучи като заплаха и опит за оказване на натиск. Такова мнения изрази в профила си във Фейсбук общинският съветник в Столична община Карлос Контрера.

А поводът за коментара му е изказването на служебния министър Бойко Рашков, че „ако е собственик на bTV“, незабавно би отстранил двамата водещи на сутрешния блок, които по време на неговото гостуване там не чували отговорите му и постоянно му задавали един и същи въпрос.

Коментара Рашков направи днес в интервю пред БНР, а поводът бе участието му в бТВ предишния ден.

Според него Биляна Гавазова и Златимир Йовчев слушали инструкции от студиото по „технически средства“.

„Представете си примерно бившият вицепремиер и министър на отбраната Каракачанов да беше реагирал така /казвам го, защото на няколко пъти в участия по bTV и той беше нападан и притискан с въпроси и подмятания/. Ако тогава той си беше позволил реакция като Рашков, щяха да го изядат и граждани, и медии“, смята Карлос Контрера.

По думите му подобни изявления са недопустими. Още повече да се казва кой журналист да бъде уволнен, сменен и прочие.

„Казвам го като човек на обществена длъжност. Направено публично едно такова изявление звучи като заплаха. Когато не смяташ определени журналисти, предавания, медии за коректни и обективни - просто не приемаш поканата. И обществото решава кой крив и кой прав. Но по друга медия да обясняваш как някой трябвало да бъде махнат, защото не задава удобни въпроси или защото е настоявал за отговори, не е допустимо. Така си мисля. Може и аз да не съм прав. Обаче от тая ситуация остава горчивият привкус, че точно моделът, който толкова критикуваха едни хора, се развива в една доста по-остра посока в момента. Човек трябва да знае кога да спре да се държи като протестър. Ако не знае, крачката към анархията е малка“, категоричен е общинският съветник от ВМРО.


Топ новини

виж още
Актуална тема