Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Контрера: Опровергахме платената социология. ВМРО е в СОС

Политика

Контрера: Опровергахме платената социология. ВМРО е в СОС

Контрера: Опровергахме платената социология. ВМРО е в СОС - Tribune.bg
Снимка:
Опровергахме платената социология и ВМРО е в Столичния общински съвет/СОС/, се казва в позиция на общинския съветник от ВМРО в Столичния общински съвет Карлос Контрера по повод тиражираните социологии, според които ВМРО не намираше никаква подкрепа за участие в местната власт в София.
 
"Какво ще кажат в своя защита агенциите, които цяла кампания заблуждаваха хората с неверни данни", пита Контрера. Той посочва, че от самото начало на предизборната кампания е предупреждавал, че социологията, която се изкарва е невярна и заблуждаваща.
 
"От ден първи до нощта на изборите по всички комуникационни канали във водеща позиция се поставяха двама от всичките 22-ма кандидати за кмет на София, а именно Васил Терзиев и Антон Хекимян, като на избирателите услужливо се насаждаше идеята, че алтернатива на тези двамата няма и не може да има. В различните „извадки", които така не получихме отговор какви са, с какъв профил, от къде, в каква възрастова група и т.н., ВМРО не фигурираше до последно никъде", припомня Контрера. Той уточнява, че за сметка на това вниманието на социолозите е било изцяло фокусирано върху кандидат кметовете Васил Терзиев и Антон Хекимян.
 
"Терзиев и Хекимян се „гонеха" с разлика от процент и малко и аха-аха да се прескочат един друг. Е да, ама не, както казваше един легендарен български журналист. Българските граждани съвсем не се вместиха в стъкмистиката и гласуваха, както им показа съвестта. И вторият стана трети, третият втори, а изстреляният в космоса от същата тази социология от екзитпол-а и паралелното преброяване с почти 40% Терзиев, леко се приземи. И нека добавим още нещо - всички тези „герои" в битката не бяха сами. Те са в коалиции – ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ-„Спаси София", „Левицата"-БСП и т.н.", продължава с конкретиката общинския съветник. Той изтъква, че на практика "малката историческа, бутикова по своята същност, организация ВМРО, която се яви отново сама, беше отписаната с лека ръка".
 
По думите му ВМРО е организация с идеали, с традиции в Общинския съвет на София, с каузи и ясна програма, която отстоява и реализира в продължение на изтекли вече три и започнал четвърти мандат. Причината, според Контрера за цялата тази истерия и опит да бъде заглушен гласът на ВМРО е фактът, че Организацията не плаща за социология и отстоява до край своите ценности и програмата, която е представила на избирателите си още преди три мандата

Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети