Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Контрера: Превръщането на „Света София“ в действаща джамия е провокация на Ердоган към християнството

Политика

Контрера: Превръщането на „Света София“ в действаща джамия е провокация на Ердоган към християнството

Контрера: Превръщането на Света София в действаща джамия е провокация на Ердоган към християнството - Tribune.bg
Снимка:

Превръщането на църквата „Света София“ в действаща джамия е поредната стъпка за заличаване на наследството на Ататюрк и прехода от светска държава към някаква феодална теократична авторитарна Турция. С други думи - активно ислямизиране.“

Така председателят на „Патриоти за София“ и столичен общински съветник от ВМРО Карлос Контрера коментира във „Фейсбук“ идеята на турския президент Ердоган църквата „Света София“ в Цариград отново трябва да бъде превърната в джамия.

Тази му идея не е нова, но в последните дни бяха предприети конкретни стъпки за премахване на статута ѝ като музей и превръщането ѝ в действаща джамия. „Тези действия имат няколко аспекта“, пише Контрера.

Според представителя на ВМРО този ход е и ясна и целенасочена провокация към християнството, към западната цивилизация, към съседните държави - България и Гърция.

Ето какво още написа Карлос Контрера:

С премерен цинизъм Ердоган очертава поредните маркери на противопоставяне, съзнавайки че европейската християнска общност няма да се съпротивлява особено. Липсата на остри и категорични реакции го доказва. Донякъде Гърция възрази, но като че ли остава сама в опитите си за противопоставяне. Освен религиозен въпросът е и чисто цивилизационен предвид историята на храма.

Ако допуснем превръщането му в действаща джамия, значи безропотно сме понесли поредната храчка в лицето от един диктатор, който развъжда ислямизъм досами преддверията на Европа.

На този етап не намирам и не зная каква е позицията на българското МВнР. Най-вероятно няма такава, защото е по-лесно. А и кой ще иде сега да се кара с комшиите заради една черква?! Тъжно наистина, много тъжно.“


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети