Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Контрера: Спекулациите около коалирането на ВМРО показват, че сме интересен партньор

Политика

Контрера: Спекулациите около коалирането на ВМРО показват, че сме интересен партньор

Контрера: Спекулациите около коалирането на ВМРО показват, че сме интересен партньор - Tribune.bg
Снимка:

Това пише в страницата си във Фейсбук зам.-председателят на ВМРО Карлос Контрера. Повод за това е поредната „покана“, този път от „Синя България“, която изненадващо дойде през медиите.

„Изненадах се, защото няколко часа по-рано говорих с колеги от „Синя София“, които са част от „Синя България“ и те нищо не споменаха! Не мога да кажа каква е поканата, защото, когато каниш някой за преговори му пращаш писмо, а не го правиш през медиите! Или най-малкото вдигаш телефона и се обаждаш“, допълни още Контрера.

Според него е факт, че е търсен медиен ефект, за да се зашуми около „Синя България“. Поредният опит да се направи политически ПР на гърба на ВМРО, която е активна и работеща структура и това се вижда не само от другите партии в България, но и най-вече от хората.

Той обърна внимание и на факта, че последните месеци ВМРО се спряга в медийното пространство като проекто коалиционен партньор и от леви, и от десни партии.

„Заговори се как сме щели да се явяваме с левите партии! Истината е, че ние не сме се обаждали на никого, нито на Левицата, нито на БСП! Всъщност те потърсиха ВМРО и като нормални хора, когато те потърсят за разговори, го обсъждаш първо. Ние излязохме с решение, че ВМРО няма да води разговори с Левицата и БСП. Но имаше спекулации, което според мен означава, че ВМРО стои добре, забелязва се нашата активност и всеки се опитва да привлече ВМРО в своята ниша!“, подчерта още зам.-председателят на ВМРО.

Контрера обърна внимание на притеснителния факт, че  липсва политическия разговор, обединение на база на принципи. Защото това, което е дошло по медиите, като покана от „Синя България“, изглежда като обединение на база десни, консервативни принципи.

„Обаче там е НДСВ, което е либерална формация. Там е ДБГ на Меглена Кунева. Да твърдим, че Кунева и НДСВ са десни консервативни хора ми е малко странно!Мен лично ме притеснява подкрепата от „Синя София“ за Терзиев и бюджета му, проекции на ултралибералните формации ППДБ-Спаси София.“, категоричен беше войводата.

„ВМРО ще се яви самостоятелно на изборите и спекулациите трябва да спрат“, добави още той.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети ВМРО, коалиции
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети