Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Коритаров: Радев катапултира без парашут, на БСП тепърва ѝ престои да губи

Политика

Коритаров: Радев катапултира без парашут, на БСП тепърва ѝ престои да губи

Коритаров: Радев катапултира без парашут, на БСП тепърва ѝ престои да губи - Tribune.bg
Снимка:

Румен Радев като президент има политическото мислене и дълбочината на анализа на човек, който в битността си на военен летец сякаш е катапултирал без парашут. Това е нанесло тежки поражения върху способността му да прави сериозна политика и анализи. Това заяви в интервю за faktor.bg политическият анализатор Георги Коритаров.

Според него не е невъзможно Радев да има втори мандат, както и да състави план, с който да създаде политически проект след време. „Това обаче няма нищо общо с неговите качества и способности. Според това, което виждаме като негово поведение, Румен Радев е един все още дълбоко неопитен в политиката човек“, заяви той.

Според Коритаров изборът на Корнелия Нинова за председател на БСП е бил предопределен.

„Манталитетът на „столетницата“, особеностите на нейния устав и формата, по която беше предложен да се направи подобен пряк избор, предварително сочеха, че актуалният лидер на партията ще бъде преизбран при условията на Корнелия Нинова и на нейния щаб. Там не можем да говорим с понятието „грешка“, а за „безизходица“ на две равнища – идейна и персонална. Който и да беше станал председател на БСП, щеше да я води от провал към провал“, заяви той.

И допълни: „Тя е обречена не заради името на своя председател, а заради липсата на автентичност, спрямо заявката да бъде лява партия и заради дефицит на модерност. На БСП тепърва ѝ предстои да губи, докато не получи логичната развръзка, която имаха сродни леви формации във вишеградската зона. Най-пресен пример за това, каква съдба очаква „столетницата“, е Общогръцкото социалистическо движение ПАСОК. Всички видяхме как то на практика изчезна.“

Анализаторът коментира и партията на Слави Трифонов. „Слави Трифонов изобщо не е закъснявал. Когато и да беше създал партия, тя щеше да бъде еднакво обезсмислена и вредна за България. Ако имаме нерви, търпение и богато въображение, ще преживеем и проект на Слави Трифонов“, заяви Коритаров.

"Бойко Борисов ще участва на изборите и това е неизбежно. Когато Мохамед не отишъл при планината, планината е отишла при Мохамед. Аз ще перифразирам – Борисов може да се е отказал от политиката, но ако тя не се е от казала от премиера, ще се върне при него и ще си го прибере обратно", заяви още той.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (29)

КОМУНЕТА, СПАСЯВАЙТЕ СЕ!....................... ДС/БСП/БКП/ ФАЛИРАХА..................................... СПАСЯВАЙТЕ СЕ ПОЕДИНИЧНО......
КАТО МУТРИТЕ:РАДЕВ, МАНОЛОВА, НИНОВА, ТРИФОНОВ, СТАНИШЕВ, ЙОНЧЕВА, ХРИСТОВ,..........
ЧЕРВЕНИ ТРОЛОВЕ, ТЪРСЕТЕ НОВА РАБОТА.........
02.01.2021 11:14 / Отговор
! Русия пусна своя газов поток до Сърбия и Унгария.
Тръбата беше скоростно построена през България от чужди фирми, но платена от българския бюджет с над 3 милиарда лева!
В същото време, за отклоняване на вниманието, Борисов тича на връх 1-ви януари по южната граница да ни баламосва с някаква диверсификация!
По темата американският парламент налага санкции, а българския си кара ваканцията и всички "сили" в него си мълчат! Проправителствените медии - също! Оставка, съд и затовр за Борисов и шайкат му!
02.01.2021 11:21 / Отговор
Надблюдател Не се разбра, тъмно-син ли си ,или обикновен руски трол! Ами построил е газопровод, вие защо не го построихте! Трябва непрекъснато да ти се задава един и същ въпрос ..Досега откъде идваше газта? Трябва да си малоумен да твърдиш, че Борисов лъже, президентът и посланикът на Азърбайджан лъжат, само някакъв досаден трол бил прав! Верваме ти! От какъв зор да се бърза с интерконектора за Гърция, като по него тръгна газ чак сега, ноември месец! И номерът е да има различни доставчици, че да можеш да се пазариш за ниска цена, а не да останеш със само руски, или само от Гърция газ! И стига с тия опорки , че ставаш досаден!
02.01.2021 11:32
ПЪРВОТО КОМУНЕ-ТРОЛ ИЗПИСКА................................................................................................ АЙДЕ У ЛЕВО, В КАНАЛИЗАЦИЯТА, МОЙТО МОМЧЕ!
02.01.2021 11:33
! Точно така, Борисов и ГЕРБ харчат някакви там 7 и нещо милиарда за месец, пускат в експлоатация руски енергийни проекти и като цяло правят така, че който и да дойде след ГЕРБ, да не може да промени нищо. Ама простия трол на ГЕРБ тръгва да обижда и да изписва конспиративни теории, понеже за това му плащат.
02.01.2021 11:36
Алоооу, ,"умния", не отговори на простичкия въпрос...каква газ е минавала досега през България?
02.01.2021 11:53
! Винаги и само руска газ, както и винаги е било забавно да наблюдаваш ежедневно как герберската фасада на "антикомунисти", "десни" и "антикремъл" колко лесно се пропуква и стават фанатизирани поддръжници на всичко комунистическо, кремълско и ляво популистко, когато ГЕРБ и Борисов го вършат, защото това е истинското им лице и политика.
02.01.2021 11:57
Покажи всички
Кенди Ти така ли си се родил прост, или после си се развил и усаваршенствал. Браво дерзай.
02.01.2021 11:52 / Отговор
Тартаковер Не разбирам каква е тази върховна наглост в някои дълбоко разкапани душевно същества, да коментират хора, чиито морал е толкова далеч от тях, колкото Изток от Запад ! Румен Радев харесван или не от политическите му опоненти, като пилот се е доказал като въздушен ас, умен знаещ и хладнокръвен професионалист. Коментира го морално влечуго с престъпна душевност, предавал и донасял за хора, ЗА ДА ПЕЧЕЛИ !! Съсипвал съдби на хората, мазно близал гъзовете на комунистическите си господари, сега в последната част от живота си останал същия низък и нищожен паразит. Такъв е и Георги Марков, такива има още, макар не всички да се изявяват. Някои може да съжаляват, да се разкайват, те са по-поносими. А не такива, които до края на живота си ще останат нищожества, превърнали живота си в блато от помия!
Погнусявам се от себе си, като коментирам хора от клоаката на подземието.
02.01.2021 12:03 / Отговор
ВТОРОТО КОМУНЕ-ТРОЛ ИЗПИСКА.................................................................................................. БЕЗДАРЕН И БЕЗПОЛЕЗЕН ТРОЛ-ТАРТАКОВЕР......
СЪЩО ГЛАС ОТ КАНАЛИЗАЦИЯТА.........
02.01.2021 12:08
ТРАКТОРИСТ-ПИЛОТ-ТРОЛ-ПЕДЕРАСТ-ИЗГУБЕН БЕЗВЪЗВРАТНО В МИНАЛОТО-ФРОЙД Не се погнусявай,а ходи спешно на психиатър!
02.01.2021 12:23
Трезво. Копролалът Тартакович, назначен трол в този сайт, със смешни претенции за естетика и ерудиция, отново и отново потъва в блатото след като се изявява като фен на недоразумението Фигурант, политическото парвеню.
02.01.2021 12:29
Мина Никой не оспорва качествата на Радев като пилот.Дори на Борисов толкова му харесвали предизборните клипове с майсторско управление на самолет, че аха да гласува за Радев. Но ако беше и умен, щеше ,след 4 години на този пост, да вдене, че в новогодишната нощ политика не се прави. И е лоша идея да копира Путин с гвардейски почести , че и гайди.Този човек просто не се учи и наистина е новобранец в политиката.
02.01.2021 12:38
Питане Азърбайджан в кой съюз беше? Ами това си е пак съветски проект, но такава е географията и залежите. А този Коритаров си е ДС агент, и какво у да изговори, трябва да се лустрира. За да се преборим с хунта, мутри, шайки и т.н. трябва да изхвърлим ДС и милиционерите отвсякъде!
02.01.2021 12:07 / Отговор
Тартаковер Така е, тук си прав, но я виж онзи под моя коментар !? Веднага скочил да плюе с гнусна злоба, защото е същия като Коритаров. Същата човешка отрепка, живееща за да мърси Земята и природата. Те такива се поддържат, защитават, обичат. Докато не изчезнат под земята, винаги ще се опитват да съсипват живота на останалите нормални хора.
02.01.2021 12:23
Чукче-читател Чети бе ,чукче!Чети!Азерите харесват руснаците,колкото ти американците!
02.01.2021 12:25
Ха ха, Обажда се тъмносиният комунист да повтаря "опорките" за някаква "хунта"/опорките на Черепа/, и след него излиза дъртия комунист да го защитава! Уникални сте! Таракане, що не споделиш, добре ли си изкарваше през Тошово време от доноси?
02.01.2021 13:01
Тартаковер Хайде през Новата година да направим такова заклинание: Който от нас е извършвал доноси срещу други хора, нека той, или негов близък да не преживеят годината !
Същото заклинание да направи и онзи от нас, който е бил комунист, или социалист !
За себе си го правя. Нека видим колко още ще го последват, или колко ще замълчат или започнат усукване и оправдание. Убеден съм, че малко хора ще се осмелят, повечето ще започнат атака срещу мен по един, или друг повод. Защото са гузни, мазни и отвратителни.
А аз ще пожелая през тази година да се провалят в Ада всички идиоти, които обвиняват други за своята нечистоплътност.
02.01.2021 13:28
Покажи всички

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети