Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Корнелия Нинова: БСП е непослушната партия, целта е да се сринем и да се смени ръководството

Политика

Корнелия Нинова: БСП е непослушната партия, целта е да се сринем и да се смени ръководството

Корнелия Нинова: БСП е непослушната партия, целта е да се сринем и да се смени ръководството - Tribune.bg
Снимка:

Миналата седмица се изнесе оръжие за 1 млрд. евро, да питам ли аз сега Румен Радев

Назначението на служебния министър на икономиката Никола Стоянов от Румен Радев е лична атака към мен, заяви Корнелия Нинова пред Нова телевизия. 

„Очевидно е, че има лична атака към мен чрез възстановяването на този модел срещу, който застанаха хората на площада, срещу който се борихме 6 месеца. Това е притеснително”, каза лидерът на БСП

Тя заяви още, че вярва на думите на Калоян Методиев, бивш началник на кабинета на Нинова, че е напуснал президентството, защото според него Радев се е опитал да я свали от председателското място в левицата. „Вярвам на казаното от Калоян Методиев. Но виждам и по-далечната цел на тази кампания за сваляне на правителството. Смятам, че целта е да се сринем на изборите чрез тази черна кампания срещу нас, да се смени ръководството, да се овладее партията и тя да стане послушна”, каза още Нинова и заяви:

„БСП е непослушната партия в България! Ние се изчистихме от вътрешни и външни зависимости и олигархични интереси и следваме само волята на хората, които са ни избрали”.

За разрива и напускането на членове на партията от Перник и Видин, лидерът на социалистите предложи да не се губи времето на зрителите: „Митко Белята, леля му и още няколко човека напуснали видинската организация. 8 души от 800, няма да повлияе на изборите”. 

Нинова коментира и износа на оръжие от България към Украйна. „Изненадваща е разликата. Когато бях министър на икономиката и индустрията се разви мощна манипулативна кампания, че изнасяме оръжия за Украйна. Сега да чувате нещо по този въпрос?”, попита тя. „Миналата седмица се изнесе оръжие за 1 млрд. евро за Полша и Румъния”, допълни още Нинова. „Това беше манипулативна и лъжлива кампания срещу мен. Авторите ѝ управляват днес”, заяви тя и подчерта, че тогава лично държавният глава я е обвинил в износ на оръжие към Полша. „А сега да питам ли аз”, обърна се тя към Румен Радев да обясни той на левите хора.

Нинова направи и признание от кухнята на екскабинета.

Лидерът на социалистите направи сравнение с кризата с тока и обяви, че е „водила за ръка в Министерския съвет и е организирала срещи на Кирил и Асен с работодателските организации”, защото те „не примали радушно среща с работодателите и не одобрявали техните искания за компенсации”.

„Те се караха, спореха, излизаха от зала, връщах ги, опитвах се да укротявам, бяхме гласа на разума и се справихме. Мораторум, мощна социална програмая и сега ни тревожи, че не започват преговори с „Газпром”, каза Нинова. Според нея ако се подходи партньорски към „Газпром”, а не идеологически” е възможно да се получи „добър диалог”.

Нинова определи като жалко, че няма да ползваме втечнения газ, който бил на „добра цена, без посредници”. Тя заяви, че БСП предлагала мораториум на цените и възстановяване на преговорите с „Газпром”. 

Бившият министър заяви, че били притеснени сега:„От няколко дни ми се обаждат работодателски организации, малки фирми и хора, с които съм общувала като министър на икономиката и индустрията и са шокирани от кризисния щаб на служебния кабинет. От 3 до 21 август той не се е събрал, не е поканил нито една работодателска организация да пита от колко газ имате нужда, на какви цени ценообразувате?”, възмути се лидерът на БСП.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети