Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Корнелия Нинова: Два часа празни приказки, миграцията и нелегалния трафик са голям проблем

Политика

Корнелия Нинова: Два часа празни приказки, миграцията и нелегалния трафик са голям проблем

Корнелия Нинова: Два часа празни приказки, миграцията и нелегалния трафик са голям проблем - Tribune.bg
Снимка:

"Загубихте два часа в политическо говорене, внушения, връщане към службите от преди години, загриженост за живота и здравето на нашите колеги и българските граждани. Два часа празни приказки, а сме тук, за да свършим определена работа. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова от парламентарната трибуна.

"Нелегалната миграция и трафикът на мигранти очевидно е огромен проблем. Заля България в последните два месеца. Служебният кабинет има своите отговорности, трябва да отговаря на много въпроси защо това е така. Но законодателният орган също има своите отговорности", посочи тя.

"Освен с часове да говорите и да използвате трибуната за политическите разправии, трябва да приемаме закони - така пише в Конституцията и затова е създаден парламентът", каза още Нинова.

От трибуната лидерът на левицата обърна внимание, че законите, внесени от "БСП за България", които касаят трафик на мигранти - стоят втори месец непокътнати. За пореден път Нинова се обърна към председателя на правната комисия Радомир Чолаков с искане тези закони да бъдат придвижени.

"В тази система от мерки, които трябва да вземат всички институции в страната, има нещо, което е много важно и се казва превенция“, заяви лидерът на БСП и продължи: "Знаете ли, че тези, които ги залавят като помагачи и каналджии, се отървават или с условни присъди, или с административни глоби? Наше задължение е да променим този закон", категорична е тя.

По думите ѝ от становища на съда и прокуратурата става ясно, че тези институции остават с вързани ръце заради сега действащите закони.

"Казват ни, че заради законите трябва или да ги пуснат, или да бъдат условно осъдени. Но направиха предложения - да увеличим наказанията, да се отнема превозното средство, с което се превозват тези трафиканти и редица мерки, които "БСП за България" внесе преди два месеца. Досега щяхме да сме забравили за това", коментира Корнелия Нинова.

Тя обясни, че само утежняването на наказанията и превенцията няма да решат въпроса, но други институции отговарят за приложението на закона: "Нашата отговорност е да приемем този закон. За осми път апелирам - вкарайте тези предложения в правна комисия и да знаем, че ние, като законодателен орган, сме си свършили работата."

По-късно Нинова качи изказването си и на страницата си във Фейсбук. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети