Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Корнелия Нинова изкара депутатите си при гласуване на съдебната реформа

Политика

Корнелия Нинова изкара депутатите си при гласуване на съдебната реформа

Корнелия Нинова изкара депутатите си при гласуване на съдебната реформа - Tribune.bg
Снимка:

Лидера на БСП Корнелия Нинова заяви, че тя и депутатите от партията й няма да участват в гласуването на промените на НПК или известни като закона „Зарков“. Според нея това не е съдебна реформа и дистанцира БСП, като го определи като „парламентарен преврат, на Конституцията и съдебната система“.

Според соцлидерката целта на тези промени ще бъде „да се вземе главата на Гешев“.

В декларация Нинова също коментира изнесения запис от Радостин Василев. „Абсолютен международен скандал. Как Урсула фон дер Лайен и Г-7 гледат на това, че публично са оказали натиск на мандатоносителя да съставят правителство. Как мислите, че гледат на обяснението, че ще ни пуснат в еврозоната, но да нарушим правилата. Къде сложихте България на картата и после да ни говорите, че имало някакви други сили“, заяви Нинова, като според нея евроатлантиците са съсипали европейските ценности.

Тя коментира и думите на Кирил Петков, че ще бъдат сменени шефовете на службите, които ще бъдат съгласувани с „посолството“. Нинова определи това като отказ от национален суверенитет и предаване на едни от най-важните постове в държавата.

„Помните ли предложението на Петков за флашките и машините. Ако не пипате машините, сами си признавате, че резултата ви ще е 7%“, заяви Корнелия Нинова.   

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети