Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Корнелия Нинова: На първи тур БСП е втора политическа сила след ГЕРБ

Политика

Корнелия Нинова: На първи тур БСП е втора политическа сила след ГЕРБ

Корнелия Нинова: На първи тур БСП е втора политическа сила след ГЕРБ - Tribune.bg
Снимка:

Лидерът на социалистите отказа подкрепа на ГЕРБ на балотажа в София

Впечатляващи резултати представи Корнелия Нинова на пресконференция, на която да се отчете след първия тур на местния вот. „На първи тур имаме избрани 44-ма кметове на общини, това ни прави на първи тур втора политическа сила след ГЕРБ“, обяви тя.

„ГЕРБ имат 72, ние имаме 44 общини, където кандидатите са издигнати или подкрепени от Националния съвет на БСП“, уточни тя. Нинова отбеляза, че на втори тур отиват на 45 балотажа, между които и големи областни центрове - София, Шумен, Разград, Русе, Силистра и Хасково.

Тя отбеляза, че в 89 общини БСП е първа или втора сила за балотаж, това е една трета от общините в България. В 30 % от България БСП е първа или втора политическа сила.

В 30 % от България БСП е първа или втора политическа сила, обощи соцлидерът.  По отношение на партийните листи, Нинова отчете, че имат увеличаване на подкрепата за БСП.

На балотажите тя призова всички да застанат срещу ГЕРБ - „Ще разговаряме и агитираме всички срещу модела ГЕРБ в местната власт, промяната не стана на върха, но може да стане на изборите в местната власт“, коментира тя.

Без да се обръща поименно към Ваня Григорова, Нинова я призова да се разграничи от евентуалната подкрепа от страна на ГЕРБ и лидерът на партията Бойко Борисов. Тя беше питана за появилата се информация в публичното пространство, според която Борисов бил казал, че Ваня Григорова е по-добрият кандидат.

„Това, което е казал Борисов, естествено, че е абслолютно неприемливо“, заяви тя в коментар на информацията.

Борисов: Силата на една партия е в цялата страна, ГЕРБ печели 95 общини и 7 областни града


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети