Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Корнелия Нинова не била чувала нищо по-смешно от думите на Кирил Петков, че сме спасили Украйна

Политика

Корнелия Нинова не била чувала нищо по-смешно от думите на Кирил Петков, че сме спасили Украйна

Корнелия Нинова не била чувала нищо по-смешно от думите на Кирил Петков, че сме спасили Украйна - Tribune.bg
Снимка:

„Нека всички, които говорят, че сме изнасяли оръжие за Украйна, да извадят един документ – от където искат“, предлага бившият вицепремиер на Кирил Петков

„Не съм чувала нищо по-смешно от цитата: „България спаси Украйна”. Как си представяте, че България с боеприпасите от „Арсенал” е спасила Украйна, където се изсипаха милиарди”.

Това заяви пред Нова ТВ Корнелия Нинова, председател на БСП и бивш вицепремиер и икономически министър в кабинета „Петков”.

„Нашата позиция е, че даването на оръжие за Украйна означава удължаване на войната. Чуйте какви гласове – Емануел Макрон и канцлера Олаф Шолц заявиха: „няма да прекратим диалога, ще водим разговори с Путин. Тяхно решение е да дават танкове”, каза Нинова.

„Нека всички, които говорят, че сме изнасяли оръжие за Украйна, да извадят един документ – от където искат. Те подлежат на един режим, минават през една комисия”, каза Нинова и поясни, че правителството е изнесло оръжие за 2 млрд. лв. за 60 държави, за които има разрешение да изнася. „Те ни дават документ, че го купуват за себе си. След като станат собственици, те могат да го даряват, продават – ние нямаме право да изискваме информация”, допълни тя.

За да тръгне един износ на оръжие от България, трябва да са уведомени ДАНС, Разузнавателното управление на военното министерство, МВР, МВнР, поясни тя.

Запитана за коалиция с ПП и ДБ, тя заяви: „Опарихме се, натрупахме сложен опит в такава коалиция, но сме доволни, че това, което поехме като ангажименти, свършихме работа”.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати