Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Корнелия Нинова обяви причините да не ходи на избори с Татяна Дончева

Политика

Корнелия Нинова обяви причините да не ходи на избори с Татяна Дончева

Корнелия Нинова обяви причините да не ходи на избори с Татяна Дончева - Tribune.bg
Снимка:

Татяна Дончева поискала твърде много от БСП

Големи искания от страна на „Движение 21“ били причината формацията на Татяна Дончева да не влезе в състава на широката лява коалиция, която БСП готви за предсрочния вот – това се разбира от публикация във Фейсбук на лидера на Българската социалистическа партия Корнелия Нинова.

Ето какво написа Корнелия Нинова:

Да се направи голяма коалиция не е лесна работа и се изисква много дипломатичност, диалогичност и взаимно уважение. За да няма спекулации и грешни внушения съюз между “БСП за България” и “Движение 21” не се състоя по три причини:

Татяна Дончева поиска пред екипа за преговори:

1. Да се промени името на коалицията и тя да се казва “БСП за България - Д21”. Това можеше да блокира изобщо явяването ни на избори, тъй като подписката от 10 000 подписа за регистрация вече е събрана за старото име и до 26.05 няма време за нова подписка и регистрация с ново име. Отделно от това е доста некоректно към другите, при участието на седем и повече партии, само “Движение 21” да фигурира в името.

2. Да бъде съпредседател на коалицията. Останалите 6 председатели на партии съвсем естествено не се съгласиха те да са странични наблюдатели. А и не е справедливо спрямо тях, с някои от които сме заедно много години.

3. Да получи две водачески места за нея и заместника й и три на границата на избираемите плюс гарантирана субсидия, каквито възможности няма за всички.

Всеки има право на избор. Желая успех на всички участници в изборите. Ние днес продължаваме с подписването на споразумения с други партии и граждански структури вляво.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати