Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Корнелия Нинова: Оставихме 1,5 млрд. лв. излишък, има пари за изборите

Политика

Корнелия Нинова: Оставихме 1,5 млрд. лв. излишък, има пари за изборите

Корнелия Нинова: Оставихме 1,5 млрд. лв. излишък, има пари за изборите - Tribune.bg
Снимка:

Оставихме 1,5 млрд. лв. излишък, има пари за изборите. Това заяви председателят на БСП и бивш вицепремиер и икономически министър в кабинета „Петков“ Корнелия Нинова пред bTV.

„В края на мандата България е на първо място в ЕС по промишлено производство и на четвърто място по растеж на брутния вътрешен продукт. По-добре стоим от Италия, Испания и други европейски държави“, обясни Нинова.

Тя заяви, че БСП продължава да иска да се водят преговори с „Газпром“. Според нея по тази тема не се гледа сериозно от служебния кабинет. 

„Има противоречива информация дори между министрите в служебния кабинет, защото господин Гълъб Донев каза, че не знае кой точно преговаря, може би „Булгаргаз“, а изпълнителният директор на „Булгаргаз“ Деница Златева каза, че разговорите се водят на високо политическо ниво. Високото политическо ниво значи, че трябва да участват премиерът или президентът, а премиерът не знае кой ги води. Тоест тези непоследователни сигнали навеждат на мисълта, че не се гледа сериозно на този въпрос“, коментира Нинова.

Според нея служебният кабинет не е направил нужното, за да осигури разтоварването на танкерите с втечнен газ. „Какво казват служебният кабинет и ГЕРБ – очертава се страшен дефицит, идва катаклизъм, финансов колапс. Няма нищо вярно в това. Каква е целта - да уплашат хората. И следващата стъпка те я подсказаха - трябва да се режат разходите, може и да се вдигат данъците. Тяхната линия е на стягане на коланите и рязане предимно на социални разходи.“

По думите ѝ досега БСП е имала различия с „Демократична България“ и „Продължаваме промяната“, но са работили заедно по програма за борба с корупцията, за слагане на ред в държавата и за приключване на модела на управление на ГЕРБ.

 „Сега те трябва да се определят по тази линия - искат ли да режем разходи и да вдигаме данъци или искат да продължим политиката, която трите партии водихме досега. Допускам, че ще искат второто, защото този бюджет, който направихме и политиката, която досега водихме, я решавахме трите партии. Т.е. имаме основата, върху която да продължи, а още по-важно е сега заради зимата, която предстои“, каза още тя.

Във връзка с предстоящите избори тя каза още, че ще работи с удоволствие за Благоевград, където е водач на листите.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати