Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Нинова се отчете: Каквото обещах, го направих

Политика

Нинова се отчете: Каквото обещах, го направих

Снимка:

Пред членове на БСП и нейни застъпници в кампанията ѝ за втори мандат лидерът на социалистите Корнелия Нинова отчете постигнатото от партията в нейния мандат.

"Каквото обещах, го направих", подчерта Нинова.

Пред пълната зала в район "Красно село" в София тя изтъкна като своя заслуга, че е вдигнала партията на крака, пише "24 часа".

"Заедно спечелихме президентските избори, увеличихме депутатите от 38 на 80, увеличихме евродепутатите, кметовете и общинските съветници. Направих промяна вътре в партията - мандатност за депутати, за председател на партията и пряк избор от всички членове“, изтъкна соцлидерката и добави, че под егидата й бе открита и дългоочаквана телевизия на БСП.

Корнелия Нинова призна, че най-тежка е била битката ѝ със задкулисието в държавата и вътре в партията. Тя го определи като един от най-големите пороци на прехода, заради които днес хиляди българи протестират по площадите.

„Заставам пред вас с открито лице, защото четири години водя тази битка и нито за миг не ви предадох, за пост или лична облага“, увери присъстващите Нинова. Тя напомни, че битката не е спечелена. По думите ѝ, ако преди четири години социалистите са били сами, сега са заедно с хилядите хора, които искат промяна.

„Сега ние българските социалисти решаваме ще продължим ли по този път. Това решение минава през прекия избор на председател. Гласувайте свободно и смело за когото искате. Но бъдете активни и не се поддавайте на внушения“, апелира към съпартийците си Нинова. Тя посочи, че има сигнали от структурите на партията във Велико Търново, Враца, Стара Загора, Пазарджик и други области, че членове и активисти на ДПС се намесват в процесите вътре в партията.

„Един от кандидатите ни за председател пък призна в ефир, че се е срещал с техен представител да уговаря подкрепа за кметове, без да е упълномощаван за такава среща от който и да е орган на партията. Искам да съм ясна пред вас - съдбата на БСП ще се решава само и единствено от членовете на БСП. Аз съм гарант за това. Докато съм председател, а съм такъв до избора на нов, няма да позволя друг освен българските социалисти да вземат решенията в партията. Днес тези решения са ключови за бъдещето на България. Вярвам във вашата мъдрост и почтеност. Благодаря ви за всичко, което постигнахме заедно. Продължаваме напред", обеща соцлидерката.  

 

 


Коментари (4)

Госпожа ЛЪЖА никога не е обещавала да става ВОЖД на БСП, но го прави! Лъжовно.
20.08.2020 14:09 / Отговор
Пелагия Вън червената чума! На кого, какво си обещавала, само може да гадаем!
20.08.2020 14:56 / Отговор
ЦЦЦ А ТИ ЩО НЕ СЕ НАТРЪТКВАШ МА, ПАТКО???
20.08.2020 16:11
АСЕН ИЛИЕВ ИСКАМ ДА ЧУЯ ОФИЦИАЛНАТА ПОЗИЦИЯ НА Безполезни Слабоумни ПОМИЯРИ, ЗА УБИЙСТВОТО НА РЕЙХАН ОТ ОПГ С УЧАСТНИК ЛИЦЕТО - СВЕТИ ГЕРГИ СЕДЕФЧОВ ПЕДЕ-РАНОВ!
20.08.2020 17:34 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още