Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Корнелия Нинова „по терлички“ в Казанлъшко

Политика

Корнелия Нинова „по терлички“ в Казанлъшко

Корнелия Нинова по терлички в Казанлъшко - Tribune.bg
Снимка:

Избрала си конкретни медии, които да я отразят

Лидерът на БСП Корнелия Нинова е провела среща с крупни производители на рози и череши от Казанлъшко. Срещата е била в понеделник. За съжаление тази информация е била сведена само до отбрани медии в Старозагорска област, сред които не е „Старозагорски новини“, пише сайтът.

Според медиите, допуснати до срещата, Нинова е била поканена от розопроизводителите Стоян Стоянов от павелбанското село Скобелево и Пламен Николов от казанлъшкото село Дунавци във връзка с новия Закон за розата, в който според лидерката на БСП са „заложени капани и ограничения, които могат да принудят розопроизводителите да изкоренят насажденията от маслодайна роза“.

„По време на тези разговори чух неща, за които дори не съм предполагала. Законът така е направен, че някои от видовете отпадат като възможност да бъдат регистрирани като българска роза и да се ползват с българска марка, т.е. очевидно законът трябва да се променя и да се допълва. Някои от розопроизводителите изразиха опасения, че ако текстът остане в тази си форма, ще се наложи да изкоренят тези видове рози, които са гледани дълги години“, коментирала Нинова. И обявила, че са необходими спешни промени във въпросния закон, за което е поела ангажимент да бъдат направени.

„Старозагорски новини“ обаче припомня, че новият Закон за розата беше приет и с гласове на БСП, а при окончателното гласуване на пълния му текст само 9 депутати са дали категоричната си позиция „против“.
По време на срещата си в Казанлъшко Корнелия Нинова е коментирала и предстоящия вот в БСП на 26 септември за пряк избор на председател на партията. По думите ѝ през последните дни е имало „сериозен отпор отгоре срещу прекия избор на председател и съпротива срещу реформата в партията“. Съпротивата била „добре подплатена финансово, с цел да се блокира прекия избор“.

От Казанлъшко Нинова е призовала партийните членове да излязат и гласуват, тъй като при избирателна активност под 51% от всички членове партията ще се провали.

При посещението си в Казанлък Нинова е посетила и офиса на БСП в неотлъчната компания на местния медиен бос Васил Самарски. Необяснимо обаче е защо загрижената за партията си лидерка не е посетила имота на БСП в Града на розите на ул. „Христо Ботев“, който продължава да се руши и според предписанията на Министерството на културата и Община Казанлък спешно трябва да бъде укрепен.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (3)

Киро Бизона И с какви пари да бъде укрепен имота на БСП в Града на розите на ул. „Христо Ботев“, който продължава да се руши и според предписанията на Министерството на културата и Община Казанлък спешно има нужда от укрепване? С парите, които стрина Курна завлече от телевизията на БСП и прати на мамин Рафаелчо да ги върти, че то затова е учило момчето?
03.06.2020 12:32 / Отговор
Иво Не е посетила имота на Бсп защото я интересува само, и единствено властта!Много ниски субсидии, а не и се дават от нейните милиарди от джоба и, и имота на Бсп ще се срине, ама и левче няма да даде курито!Обаче я чакат юмруци по кафаната за празната партийна каса от която липсват към 24 млн.кинта!Важното е да остане вождка на опг бсп!
03.06.2020 12:47
Киро Бизона Иво, много си прав, че имота на БСП ще се срине! Тъпите, облещени комуняци оставиха да им вдигнат мавзолея на Гошо Тарабата във въздуха, без да измецат и една дума против, а корубата на Бузлуджа да се изкърти отвсякъде, та за един имот в Казанлък ли ще си дават зор! Важното е стрина Курна да е начело и аз подкрепям 200% това, щото тя е природен талант по загробването на партии като нейната! Само чакаме резултата догодина!
03.06.2020 13:00

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети