Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Корнелия Нинова подаде оставка

Политика

Корнелия Нинова подаде оставка

Корнелия Нинова подаде оставка - Tribune.bg
Снимка:

Лидерът на БСП Корнелия Нинова подаде оставка заради слабия изборен резултат на левицата. Тя го определи като катастрофален, особено четвъртата позиция след ДПС.

Нинова заяви, че отговорността е нейна и че една група от БСП ѝ иска оставката от 5 години, но е изненадана, че това се прави и от служебния кабинет в лицето на Антон Кутев.

„Абсолютно съм изненадана и че оставката ми се иска от Румен Радев и Илияна Йотова. Препоръчвам им да не се занимават с БСП – да си гледат теми като здравето, цените и да не инжинерстват в БСП. ИК на Румен Радев да си гледа балотажа, а не да се занимава с оставките и ръководството на БСП“. 

„Не обвинявам никого, вината е само моя, че мълчах в името на това партията да има единство, да сме авторитетни и да помагаме“.

„През тези години у хората остана впечатлението, че ние нещо си се караме помежду си и мълчейки, смятайки, че като не отговарям, ще създам образ на единство, не обясних, че става въпрос за борба със задкулисието в БСП. За борба със зависимостите и за желанието ми да изчистя БСП от тези зависимости. Вътрешната опозиция в БСП през тези години се отглеждаше от Бойко Борисов. Работата ѝ беше да руши БСП отвътре“, категорична бе Корнелия Нинова.

„Бойко Борисов падна от власт и тази опозиция се прехвърли в служебния кабинет. Тя диктува кадровите назначения, тя получава обществени поръчки и тя продължава със същата си работа вътре в БСП. Тази опозиция по време на кампанията работи за „Продължаваме промяната“, допълни тя.

На следващо място Нинова посочи, че новата президентска партия „Продължаваме промяната“ по изчисления на социолози е отнела между 10 и 15% от БСП.

Изпълнителното бюро свиква заседание на Националния съвет тази събота. Той трябва да даде мандат за водене на преговори за съставяне на правителство и да свикаме Конгрес в началото на януари вероятно, който да констатира моята оставка, за да няма объркване, интерпретации, каза Нинова.

БСП е партия на ред и правила. След констатирането на Конгреса на оставката ми се избира един от сегашните ми заместници, който да организира пряк избор за следващ председател на БСП. Дотогава провеждаме сериозни задълбочени разумни и отговорни разговори за съставяне на правителство и за извеждане от кризите на България и помощ на народа, каза още Нинова. 

В началото на пресконференцията стана ясно, че БСП ще започне преговори с Кирил петков и Асен Василев за съставяне на правителство и после във формата на работни групи за изготвяне на програма за бъдещ кабинет. 

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети