Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Официално: Нинова подаде оставка и пое отговорност за катастрофалния резултат на БСП (ВИДЕО)

Политика

Официално: Нинова подаде оставка и пое отговорност за катастрофалния резултат на БСП (ВИДЕО)

Официално: Нинова подаде оставка и пое отговорност за катастрофалния резултат на БСП (ВИДЕО) - Tribune.bg

Нинова остава депутат в парламента

Официално лидерът на БСП Корнелия Нинова подаде оставка и свика Националния съвет на партията заради катастрофалният резултат на партията на изборите.  

„Благодаря на всички, които ни подкрепиха по време на изборите. беше хубава, жива кампания. Събрахме ИБ на БСП, анализирахме ситуацията и резултатите. Най-голямата тревога и проблем за България е дъното на избирателната активност, - това е наказание за всички ни в политическата система. Този път протестният вот бе в негласуването.

Няма победител на тези избори, защото всички без ДПС и ИТН губим гласове. Най-много ПП-ДБ - над 300 хиляди гласа. ГЕРБ, макари първа сила, трудно биха имали претенцията да управляват от името на по-малко от една десета от хората.

Тази фрагментация означава нестабилност, и трябва да работим, за да се преодолее това.Пълен провал е и поведението на българската социология - нито едно от предсказаните от тях социологии не се сбъдна, а и никой не улови движението на партия "Величие".

Стана ясно и че вляво няма нищо друго освен БСП. Всички останали приключиха, допълни Нинова. Стана ясно и че единствено БСП за България представлява лявото.

Нашите резултати са катастрофални и поради това поемам политическата отговорност и подавам оставка, каза още Нинова.

Тя заяви, че председателския пост ще се заеме от един от нейните четирима заместници. Тя добави, че остава депутат - „избрана съм от народа и ще остана в парламента“. 

Припомняме, че при 100% преброени протоколи БСП печели 7% от вота. Преди години Нинова отново беше дала заявка, че подава оставка, след това поиска тя да бъде гласувана на Конгрес, където стана ясно, че я оттегля.

Вчера от Младежкото обединение на БСП поиската оставката на Нинова заради лошите резултати, както за Народно събрание така и Европейски парламент.  

Нинова коментира и другите леви формации, които се явиха на изборите – „Солидарна България“ и „Левицата“, които събраха съответно 1.47% и 0.71%: „Стана ясно и че вляво няма нищо друго освен БСП. Всички останали приключиха. Единствено БСП представлява лявото“.
Нинова е подавала оставка два пъти - последно през 2021, като след това конгресът на партията не я прие. И след евроизборите през 2019 година, но я оттегли след това.

За финал Корнелия Нинова припомни, че е избрана от членовете на БСП, като не изпълнителното бюро може да приеме оставката й, а членовете.  


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати