Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Корнелия Нинова: Подредихме листите за кампанията си без никакво напрежение

Политика

Корнелия Нинова: Подредихме листите за кампанията си без никакво напрежение

Корнелия Нинова: Подредихме листите за кампанията си без никакво напрежение - Tribune.bg
Снимка:

Партията започва подготовката за референдума – "за" и "против" джендър образованието в училищата до 18 години

„Подредихме листите за кампанията си без никакво напрежение. В добър разговор с нашите структури”. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на брифинг пред журналисти.

Приехме своята предизборна платформа, която озаглавихиме: „Мир, благоденствие, солидарност и прогрес“. В нея сме разписали във всички сектори на обществения живот с какво се ангажираме пред българските граждани в тази кампания. Много от нещата, които обещахме миналия път, свършихме – и в участието ни в правителство, и след това в парламента. Но остана и много несвършена работа. Разбира се, развили сме допълнително нашите политики. Също с пълно единодушие беше приета предизборната платформа на партията. За нас политиките са най-важното нещо в тази кампания“, посочи председателят на БСП.

По думите й партията започва подготовката за референдума – "за" и "против" джендър образованието в училищата  до 18 години.

Нешка Робева, Иван Гарелов, бившият ректор на НСА Светослав Иванов, проф. Радослав Гайдарски, Милко Багдасаров, който е директор на училище в Кърджали, Костадин Бояджиев – баща на 6 деца, зам.-шефката на партията и ексдепутат Ирена Анастасова, студентът Христо Христов и писателят Иван Гранитски влизат в Инициативния комитет, който БСП ще излъчи за организирането на референдума срещу джендър образованието в училищата.

Това решение бе взето от Националния съвет на партията днес в изпълнение на решението на конгреса на партията отпреди две седмици.

„Ние нямаме нищо против хората с различна сексуална ориентация, уважаваме правата им и ги защитаваме по Конституция, но не бихме искали тази идеология да прониква при децата“, обясни Корнелия Нинова.

Тя разказа, че Инициативният комитет остава отворен.

„Проведохме срещи с граждански организации, които защитават семейството и децата. Продължаваме този процес в изпълнение на решението на Конгреса. Националният съвет възложи на Изпълнителното бюро да уточни въпросите“, каза още Корнелия Нинова.

„Без никакво напрежение и без скандали и разправии подредихме листите си, много спокойно и в добър разговор със структурите“, разказа още Нинова след заседанието на пленума. Тя посочи, че листите са гласувани от пленума със сериозно мнозинство от над 100 гласа и с единици въздържали се.

Професионалисти, които да отстояват политиките в парламента – на този принци са подбрани водачите на листите на БСП. Същевременно са търсени хора от регионите.

В началото на пресконференцията лидерът на партията изтъкна, че са приели декларация за 1 година от началото на войната в Украйна и вандалския акт на посегателство срещу Паметника на Съветската армия.

Нинова коментира призива на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов веднага да се маха плочата така: „ Мислим, че достатъчно омраза, агресия и разделение на българския народ има, за да всяваме още. Точно на нас, председатели на партии, не ни отива да го правим, а да търсим каузи, които обединяват. Защото паметниците са историята на България. Нека да я пазим тази история, да я почитаме, въпреки че някои я приемат, други - не, но това е историята на България и тя трябва да се пази“.

„По-добре да търсим обединителни каузи в тези напрегнати времена и разделения. За нас такава кауза може да бъде тази за мира. Още веднъж потвърждаваме позицията си, че тази война е унищожителна, братоубийствена, с тежки последици за целия свят, за Европа и за България. Виждаме изхода от нея в спиране на военните действия, започване на преговори с цел постигане на траен мир“, категорична бе тя.

Списък с водачите на листи, които Националният съвет на БСП утвърди, за предсрочните парламентарни избори на 2-ри април:

Благоевград - Корнелия Нинова

Бургас - Петър Кънев

Варна - Борислав Гуцанов

Велико Търново - Кристиан Вигенин

Видин - Филип Попов

Враца - Атанас Зафиров

Габрово - Драгомир Стойнев

Добрич - Мая Димитрова

Кърджали - проф. Жени Стайкова

Кюстендил - Бойко Клечков

Ловеч - Ирена Анастасова

Монтана - Стоян Мирчев

Пазарджик - Драгомир Стойнев

Перник - Борис Цветков

Плевен - проф. Румен Гечев

Пловдив - Иван Петков

Пловдив-област - Манол Генов

Разград - Наско Анастасов

Русе - Иван Иванов

Силистра - Иво Атанасов

Сливен - Деян Дечев

Смолян - проф. Георги Михайлов

София-23МИР - Христо Проданов

София-24МИР - Георги Свиленски

София-25МИР - Корнелия Нинова

София-област - Иван Ченчев

Стара Загора - Георги Гьоков

Търговище - Борислав Гуцанов

Хасково - Атанас Зафиров

Шумен - Иван Иванов

Ямбол - Кристиан Вигенин


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети