Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Корнелия Нинова: „Продължаваме промяната” преписа програмата на БСП

Политика

Корнелия Нинова: „Продължаваме промяната” преписа програмата на БСП

Корнелия Нинова: Продължаваме промяната преписа програмата на БСП - Tribune.bg
Снимка:

Кирил Добрев търси реванш, според лидерът на социалистите

„В кампанията „Продължаваме промяната” взеха някои от нашите социални послания. Онзи ден виждам в програмата им за парламента

програма идентична с нашата, макар да има неща, които ме озадачават. Неща, които се убеждавахме в продължение на месеци, докато бяхме екип, сега ги виждам разписани като намерения”, обяви в неделя в предаването „120 минути” лидерът на левицата Корнелия Нинова.„Например ние говорим за таван на цените на газ, парно, вода и ток от месец април. Тогава ПП и ДБ бяха категорично против, защото не било пазарно и било остаряло, а сега, когато половин Европа премина на такива цени, са ги сложили в програмата си. Настоявахме да има понятие за енергийна бедност и две тарифи – за бедни и богати, а сега го виждам разписано в тяхната програма. Озадачена съм, че изключват безплатните учебници и безплатните лекарства за децата”, каза Нинова.

„Да, общо взето е преписана програмата на БСП. Приели са аргументи, които излагахме още преди 4-5 месеца и са си ги припознали за свои, което е добре, защото означава, че може този път да успеем да ги убедим, защото преди 4-5 месеца те не се съгласяваха”, посочи Нинова.

Като сложни описа тя отношенията на БСП с президента Румен Радев. „Ние сме категорично против решението на президента за събиране на оферти за още 10 изтребителя „Грипен”, против решението от втора ескадрила от 8 самолета F-16”, допълни Нинова.

Вчерашният национален съвет по думите ѝ е бил доста разгорещен. 

„Кирил Добрев водеше вътрешна опозиция те не искат промяна, искат реванш”, каза още Нинова ден след пленума на социалистите, на който не бяха допуснати петима членове на партията, сред които Кирил Добрев и Калоян Паргов.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети