Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Корнелия Нинова се ядоса на наследника си в служебния кабинет: Лъже и манипулира!

Политика

Корнелия Нинова се ядоса на наследника си в служебния кабинет: Лъже и манипулира!

Корнелия Нинова се ядоса на наследника си в служебния кабинет: Лъже и манипулира! - Tribune.bg
Снимка:

„Политиката е преди всичко носене на отговорност. Нека служебният кабинет носи своята сега”, коментира Нинова

Министър Стоянов лъже и манипулира, нека служебният кабинет си носи отговорността. Това заяви бившият вицепремиер и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова по повод твърдения на служебния министър. 

Министърът на икономиката: Нинова е назначавала хора без конкурс, 72 души са били уволнени

1. От администрацията на Министерство на икономиката и индустрията не са уволнени 72 души за последните 7 месеца. 24 са пенсионирани поради навършване на пенсионна възраст. 2-ма са уволнени поради груби нарушения, включително и чрез свикване на дисциплинарен съвет. Уволнен е един, когото аз назначих, веднага след като получих сигнали от различни институции за конфликт на интереси.

2. В Държавната консолидационна компания има 16 дружества. От тях са сменени съветите на директорите на три, а не на 14, на други две са сменени само управителите и двама ликвидатори, единият поради смърт. Всички нови членове на бордове са назначени временно до провеждане на конкурс. Конкурсите бяха стартирани. Някои приключиха, други би трябвало да продължават и сега.

3. Ако бордът на ДКК сега е от 4 души, а трябва да е от петима по закон и според министър Стоянов, защо той ги увеличава на 7? За да уреди хора на заплати или, за да има ново мнозинство, което да започне чистка по дъщерните дружества? Това ще стане ясно скоро. Следете следващите му действия.

Моята политика беше да намалявам броя на членовете на бордове, за да не се превръщат те в хранилка. Очевидно сега е обратно. Може би бяхме и единственото министерство, в което забраних политическия ми кабинет да получава допълнително материално стимулиране и тази сума разпределих на работещите служители. Интересно ми е дали тази практика сега също е променена.

4. Що се отнася до Комисията по оръжия: Ако я бяхме свикали в последните дни на отиващо си правителство въпросът щеше да е: Как си позволяват в последния ден да разрешават износ за 1 млрд. евро. Сега въпросът е: Защо в последния момент не са изнесли оръжие за 1 млрд. евро. Защо си с шапка, защо си без шапка?

Политиката е преди всичко носене на отговорност. Нека служебният кабинет носи своята сега”, коментира Нинова.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Има ли фактор, който разколебава доверието ви в честността на вота и изборните резултати?
Покажи резултати Скрий резултати