Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Корнелия Нинова: Ще гласуваме „против“ ветото на президента

Политика

Корнелия Нинова: Ще гласуваме „против“ ветото на президента

Корнелия Нинова: Ще гласуваме против ветото на президента - Tribune.bg
БГНЕС

БСП няма да подкрепи ветото на президента на текстове в Изборния кодекс. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова пред журналисти в кулоарите на парламента.

„Ще гласуваме в подкрепа на Изборния кодекс така, както беше гласуван досега“.

„Запознахме се с мотивите на президента, няма противоконституционност, очевидно по някаква целесъобразност действа президентът”, смята Нинова.

„Не приемаме тези мотиви, не звучи сериозно, като например, че не бива да се дава право на избор на българските граждани как да гласуват. Свободното право на избор било за кого да гласуват, а как да гласуват би трябвало да е заковано в закона и да не им се дава право на избор. Ние сме за свободата на избора“.

Нинова заяви: „Нека първо изчакаме и да видим какво ще направят „Продължаваме промяната“ с втория мандат, защото първата заявка беше, че няма да предлагат кабинет, втората – че ще е кабинет на малцинството, третата – не знаем какво. Така че нека да получат мандата, да заявят какво ще правят, и ако ни поканят на разговори, ще се отзовем“, обясни тя.

Във връзка с третия мандат лидерът на социалистите посочи: „Чак когато се връчи, на когото се връчи и обяви какво ще прави, тогава ще се съберем и ще решим. Не бягаме пред вятъра“, коментира тя.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети