Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Корнелия Нинова: Ще обявим дали ще подкрепим Радев за втори мандат, когато той реши

Политика

Корнелия Нинова: Ще обявим дали ще подкрепим Радев за втори мандат, когато той реши

Корнелия Нинова: Ще обявим дали ще подкрепим Радев за втори мандат, когато той реши - Tribune.bg
Снимка:

Тя обясни и позицията на БСП, с която левицата се разграничи от кмета на Перник

Румен Радев следва това, което обеща като кандидат-президент - ще говорим по въпроса дали ще го подкрепим за втори мандат, когато той реши дали ще се кандидатира. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по Дарик радио.

Тя заяви, че ще изрази позиция дали БСП ще подкрепи Радев за втори мандат когато държавният глава обяви дали ще се кандидатира за поста. Според Нинова 28 март е приемлива дата за изборите за социалистите. "Каквото реши президента, ние ще се готвим. Негово конституционно правомощие е, но това не отменя факта, че тези избори ще бъдат различни", коментира Нинова.

Тя обясни и позицията на БСП, с която левицата се разграничи от кмета на Перник Станислав Владимиров. Тя подчерта, че тази реакция е провокирана от множеството представители на културата и духовността, които са се обърнали към партията да попитат дали е партийна линия закриване на културни институции и да се наричат културните дейци заплатаджии. „Не приемаме дори и в тази тежка криза някой да посяга да закрива културни институции, които са над стогодишни. Има проблеми в театъра, не са поставяли постановки. Ами извикай този директор, разговаряй с него, направи нов конкурс, смени ръководството, но не посягай да закриваш културна институция", изтъкна тя.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (2)

Решетников Ще го подкрепите , когато АЗ реша !
19.12.2020 19:21 / Отговор
Надблюдател Не може да им се отрече на комунистите от Позитано ,че замирише ли им на власт, умеят да се консолидират! Някой трябва да е наивник да смята , че датата на Радев не е синхронизирана с БСП ! Всички знаеха, че Чалгаря искаше да напълни някой стадион с чалга-дебилчета/ макар че ще го избие само на патриотични песни/, или да блокира един-два пъти Орлов мост! Комунистите са наясно, че ако има отнякъде Дългият да събере електорат, то е точно този , на БСП! Затова и дата е краят на март!
Друго нещо си тъй нареченото "психо-дясно", което с такива троянски коне като Ристю Дългоносия и Танас ,бива накълцано на малки парчета! Стара традиция поставена още от времето на другаря Иван Костов!
19.12.2020 20:58 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети