Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Корнелия Нинова вижда риск БСП да не може да се регистрира за изборите

Политика

Корнелия Нинова вижда риск БСП да не може да се регистрира за изборите

Корнелия Нинова вижда риск БСП да не може да се регистрира за изборите - Tribune.bg
Снимка:

„Наближават изборите, времето тече, има нужда от много формалности. Временното ръководство на БСП не може да се справи с този проблем. По актуално състояние аз я представлявам все още като председател в оставка. Притеснени сме затова, че има риск БСП да не може да се регистрира за изборите. Затова предприемаме мерки, които са необходими.“ Това коментира пред медии бившият председател на БСП Корнелия Нинова на брифинг пред партийната централа.

Според решение на  Централната избирателна комисия с 15 гласа "за" и 0 "против", тя вече няма да представлява коалицията "БСП за България".

„Аз няма да участвам в ръководството. Вчера дадох правомощията на Иван Ченчев и Георги Свиленски по регистрацията на партията", коментира още Нинова. Двамата ще обжалват решението на ЦИК в съда.

По думите й решението на БСП да влезе в коалиционен формат. "Ще спазим всички решения на нашите органи и изискванията на закона", потвръди тя.

„Предприемам необходимото, но аз ще се отдръпва засега. Няма как БСП да се окаже с две листи. Единствата цел е БСП да се регистрира с листа и да се представим достойно на изборите“, каза още Нинова.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети